Politie Zaanstreek-waterland13:17 06-MRT-03
LOC: ZAANDAM, TWISKEWEG

Buschauffeur mishandeld

Een 47-jarige buschauffeur uit Zaandam werd door een nog onbekende passagier mishandeld. De keel van het slachtoffer werd dichtgeknepen en hij werd op zijn hoofd geslagen terwijl hij de bus bestuurde. Ook dreigde de dader hem met een mes te zullen vermoorden, als hij de bus niet tot stilstand bracht. Daarop wist de chauffeur de bus zonder ongelukken tot stilstand te brengen, waarna de dader vluchtte. Diverse passagiers in de bus waren getuige van de mishandeling.
Het conflict ontstond toen de chauffeur weigerde de dader uit te laten stappen, omdat hij vermoedde dat deze geen geldig kaartje voor die zone had. De dader weigerde echter zijn kaartje te laten zien, waarna de bus doorreed.
De gewaarschuwde politie heeft in de omgeving naar de dader gezocht, maar deze niet aangetroffen.

14:28 06-MRT-03
LOC: ZAANDAM, STATIONSTRAAT

Verdachten in gestolen auto aangehouden

Een 23-jarige man uit Zaandam en een eveneens 23-jarige man uit Amsterdam werden aangehouden, omdat zij in een gestolen auto reden. De auto was in december 2002 gestolen na een woninginbraak, waar onder andere de sleutels van de auto werden ontvreemd. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Er wordt onderzocht of de beide mannen iets te maken hebben met de woninginbraak. Vooralsnog ontkennen zij de feiten. Zij zullen a.s. maandag voor de officier van justitie worden geleid.

15:00 06-MRT-03
LOC: MONNICKENDAM, GRAAF WILLEMLAAN

Gestolen auto terecht, verdachte aangehouden

Een 38-jarige man uit Warmenhuizen werd door de politie in Hoorn aangehouden, omdat hij met een gestolen auto een aanrijding op de A7 had veroorzaakt. De auto werd in februari in Monnickendam gestolen. De verdachte werd in verzekering gesteld. De zaak zal verder door de politie in Hoorn worden afgehandeld.

18:41 06-MRT-03
LOC: ZAANDAM, KRUISING EBBEHOUT MET DE GRENEHOUT

Fietsster breekt pols bij aanrijding

Een 18-jarige fietsster uit Zaandam werd met een gebroken pols en hoofdwonden naar ziekenhuis De Heel gebracht na een aanrijding met een auto.
De vrouw verleende geen voorrang aan de voor haar van rechts komende auto van een 51-jarige automobilist uit Amsterdam. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen, waardoor de vrouw ten val kwam.

19:32 06-MRT-03
LOC: PURMEREND, CLARA VISSERSTRAAT

Auto uitgebrand

Vlak nadat een auto was geparkeerd raakte deze in brand. Een getuige zag vlak voor de brand vonken uit de koplamp komen, zodat de brand vermoedelijk door kortsluiting is ontstaan. De brandweer bluste de brand, waarna de auto naar een schadebedrijf werd weggesleept. Het voertuig was slechts een maand oud.

20:59 06-MRT-03
LOC: ZAANDAM, ZUIDERZEE

Brand in school snel onder controle

Een brand in een VMBO school werd door de massaal gearriveerde brandweer snel onder controle gebracht, zodat de schade beperkt bleef.
Vlak voor de brand was een inbraakalarm binnengekomen. De politie was snel ter plaatse, maar zag in eerste instantie niets bijzonders. Even later was er sprake van een flinke rookontwikkeling en sloegen de vlammen uit een administratieruimte op de eerste verdieping. De brandweer wist de brand tot die ruimte te beperken, maar de hele school kwam onder de rook te staan. Door het plaatsen van ventilatoren kon de rook worden verdreven, zodat de school de volgende dag gewoon kon gebruikt.
Er zijn aanwijzingen gevonden voor brandstichting. Een terrastegel op het platte dak voor de administratieruimte was in stukken gebroken. Met één van deze stukken werd vermoedelijk een ruit van die ruimte ingegooid. Het brokstuk werd in die ruimte teruggevonden. Ook trof de politie een plastic tas aan, waarin zich vermoedelijk vluchtige stoffen hebben bevonden.
De technische recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.
Omtrent de ontstane schade is nog niets bekend.

23:45 06-MRT-03
LOC: ZAANDAM, KLOOSTERVEN

Autodief aangehouden dankzij getuige

Een 35-jarige man zonder vaste woonplaats werd aangehouden, omdat hij zich in een gestolen auto bevond. Een oplettende getuige zag dat de man zich verdacht ophield in een geparkeerde auto en waarschuwde de politie. De auto was diezelfde middag in Heemskerk gestolen. De verdachte bekende het feit. Bij onderzoek bleek, dat hij ook nog werd gezocht door de politie Amsterdam - Amstelland, zodat hij later daaraan werd overgedragen.

00:55 07-MRT-03
LOC: PURMEREND

Verdachte van geweld meldt zich

Een 24-jarige man uit Purmerend meldde zich bij het politiebureau aan de Waterland, omdat hij wist dat hij door de politie werd gezocht. Hij werd aangehouden en ingesloten.
De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op de Koemarkt in de nacht van maandag op dinsdag. Daarbij werd een 23-jarige man uit Purmerend zodanig geschopt en geslagen, dat hij daarbij onder andere twee tanden verloor. In de chaotische situatie kon de verdachte toen niet worden aangehouden.
Bovendien wordt de man er van verdacht later op die dag, omstreeks halfnegen, het slachtoffer op de Laagveenstraat te hebben bedreigd met een vuurwapen. Bij een onderzoek in de woning van de verdachte bleek het te gaan om een nepvuurwapen, dat echter niet van echt te onderscheiden is en derhalve verboden.
De verdachte werd in verzekering gesteld en zal a.s. maandag voor de officier van justitie in Haarlem worden geleid.

08:42 07-MRT-03
LOC: WORMERVEER, WITTE VLINDERWEG

Gebroken ruit leidt naar hennepplantage

Een getuige meldde bij de politie, dat de ruit van een toegangsdeur van een bedrijfspand was ingegooid. Toen de agenten een kijkje namen troffen zij op de eerste verdieping een afgesloten ruimte aan, waarvan alle kieren en naden waren afgedicht. Door andere aanwijzingen werd vermoed, dat zich in de ruimte een hennepkwekerij bevond, waarna de toegangsdeur werd opengebroken. De politie trof daarop een professionele kwekerij van 1150 planten aan. Het pand werd vanaf mei 2002 gehuurd en vermoed wordt dan ook, dat de kwekerij vanaf die tijd in bedrijf is. De politie is op zoek naar de huurder. Alle planten en materialen werden vernietigd.
De ruit van de toegangsdeur werd ingegooid met een steen. Daar meerdere ruiten van bedrijven in de omgeving werden vernield, gaat de politie er alsnog vanuit, dat er sprake was van vernieling en niet van inbraak.Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-070303


05:00 07-MAART-03
OOSTHUIZEN, PROVINCIALEWEG N247

Van de weggeraakte bestuurder onder invloed

Vrijdagochtend rond vijf uur was kregen agenten een melding dat op de N247 in Oosthuizen een auto van de weg was geraakt. Eenmaal ter plaatse bleek het om een 42-jarige automobilist uit Portugal te gaan. De man kon niet verklaren waarom zijn auto van de weg was geraakt. Agenten merkten op dat de adem van de man sterk naar drank rook en namen een blaastest af. Hiermee werd het vermoeden dat er alcohol in het spel was bevestigd. De man had twee keer zoveel drank (470 ug/l) op als toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

03:45 07-MAART-03
ZAANDAM, BURCHT

Te diep in het glaasje gekeken

Tijdens een alcoholcontrole in Zaandam werd vrijdagochtend een 51-jarige bestuurder uit Zaandam aangehouden op de Burcht. De man had meer dan twee keer zoveel drank op als toegestaan (575 ug/l). Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

22:41 06-MAART-03
OOSTZAAN, KOLKWEG

Twee keer binnen twee maanden met drank op achter het stuur

Op de Kolkweg in Oostzaan werd donderdagavond een automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een agent vond het rijgedrag van de man erg opvallend en zette hem aan de kant. Zowel op straat als op het politiebureau slaagde de bestuurder er niet in de blaastest af te leggen. Hierop werd, door een opgeroepen arts, bloed afgenomen bij de man. De uitslag van het bloedonderzoek is nog niet bekend.
De man had geen rijbewijs bij zich want hij bleek al een rij-ontzegging te hebben wegens het rijden onder invloed, ongeveer een maand geleden. De officier van justitie zal de zaak verder in behandeling nemen.

07:45-11:30 06-MAART-03
ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT

Twee keer zo hard als toegestaan

Op de Wibautstraat in Zaandam werd donderdagochtend een mobiele snelheidscontrole gehouden. De radarauto registreerde een hoogste snelheid van maar liefst 97 km per uur. Dat is bijna twee keer de toegestane snelheid. Van alle bestuurders reed acht procent te hard.

EINDE
------- --


Deel: ' Buschauffeur uit Zaandam mishandeld '
Lees ook