Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.40 uur
Chauffeur rent achter bus aan

WOERDEN Op dinsdag 17 juli heeft een buschauffeur de achtervolging op zijn bus ingezet.

Rond kwart over negen in de ochtend parkeerde een 53-jarige buschauffeur uit Leiden zijn streekbus op de Spoorlaan, zette de motor uit en sloot het voertuig af. Toen hij dat gedaan had, zag hij tot zijn grote schrik dat de bus op eigen gelegenheid besloot achteruit te rijden.

De chauffeur liet het niet op zich zitten, zette onvervaard de achtervolging in en slaagde erin de deur van de achteruitrijdende bus te openen. Hij sprong er in, maar was net te laat met het tot stilstand brengen. De bus ramde met zijn achterzijde de pui van een winkel. Hierbij raakte de achterzijde van de bus beschadigd en werd de achterruit vernield. De winkel liep schade op aan het zonnescherm, de lichtreclame en aan de gevel. De schade word door het busbedrijf met het winkelbedrijf geregeld. De buschauffeur bleek te zijn vergeten de bus op de handrem te zetten.

Verkeerscontrole

WOERDEN Op dinsdag 17 juli heeft de politie een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond in de middaguren tussen één en half drie op de Hoge Rijndijk en op de M.A. Reinaldaweg plaats. Acht automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, één voor het feit dat de APK voor zijn auto was verlopen en één automobilist voor het onnodig voeren van mistverlichting.

`Niets erin ... niets eruit`

WOERDEN In het kader van de aktie `Niets erin niets eruit` heeft de politie op dinsdag 17 juli weer een controle gehouden.

Deze vond in de middaguren in de wijk de Staatslieden plaats. In totaal werden 48 auto`s gecontroleerd. In 27 (!!) hiervan werd duidelijk zichtbaar buit aangetroffen, zoals radio`s, jassen en cd`s. Drie auto`s bleken in het geheel niet afgesloten te zijn.

Alcoholcontroles

LOENEN AAN DE VECHT In het kader van de campagne `Doe nuchter, rij alcoholvrij` heeft de politie op dinsdag 17 juli een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond in de avond tussen half zeven en negen uur op de Rijksstraatweg plaats. Van de 112 bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bleken 2 teveel te hebben gedronken.

Een 57-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 330 ug/l (0,85 promille), ruim anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een boete van f 410,- en een rijverbod van twee uur.

Een 46-jarige man uit Loosdrecht werd eveneens voor het rijden onder invloed aangehouden. Hij blies bij de ademanalyse 390 ug/l (1,0 promille), twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een boete van f 700,- en een rijverbod van drie uur.

Deel: ' Buschauffeur zet achtervolging op eigen bus in te Woerden '
Lees ook