Veenkoloniaal Museum

Busexcursie door Scholtenland Tijd: 09.00 - 18.00 uur Entree: 55,- p.p.

In het kader van de tentoonstelling 'Van Groningen tot Oekraïne. Handel en wandel van W.A. Scholten' organiseert het Veenkoloniaal Museum in Veendam op zaterdag 1 april een busexcursie door 'Scholtenland'.
Onder leiding van Jaap Ekhart, auteur van de publicatie 'Van Groningen tot Oekraïne', voert de dagreis langs sporen in de provincies Groningen en Drenthe, die anno 2000 nog getuigen van het ondernemerschap van Willem Albert Scholten (1819-1892) en zijn zoon Jan Evert (1849-1918).

De reis voert vanuit Veendam langs de eerste fabriekslocatie van Scholten aan het Winschoterdiep in Hoogezand naar de stad Groningen. Daar worden het grafmonument van de familie Scholten, de theekoepel aan de Hereweg en het door Jan Evert gestichte Stadspark bezocht. Na een lunch in het Stadsparkpaviljoen voert de excursie verder naar de Avebe-fabriekslocatie in Ter Apelkanaal en het Landgoed Scholtenzathe in Barger-Compascuum.

De busexcursie start om 09.00 uur in het Veenkoloniaal Museum in Veendam en wordt daar om uiterlijk 18.00 uur ook weer beëindigd.

Prijs 55,- p.p. (incl. koffie/thee, koek, lunch en entreeprijzen). Opgave vooraf bij het museum.

Deel: ' Busexcursie Veenkoloniaal Museum door Scholtenland '
Lees ook