Gemeente Utrecht

Bushaltes HOV op Vleutenseweg vernieuwd

Op maandag 8 juli starten de Dienst Stadsbeheer van de gemeente Utrecht en Publex met het aanleggen van de nieuwe HOV-bushaltes op de Vleutenseweg. In totaal komen er op de Vleutenseweg zes nieuwe bushaltes (Foster Abri's). Dit betekent dat de rijbaan voor het autoverkeer ter hoogte van de bushaltes wordt afgesloten en het autoverkeer over de busbaan wordt geleid. Deze werkzaamheden duren circa drie weken.

Overlast

De werkzaamheden starten vanaf het Majellapark richting de binnenstad. Om de overlast te beperken wordt het verkeer alleen daar waar noodzakelijk over de busbaan geleid. Door het ritsen met de bus zal de verkeersdrukte tijdelijk toenemen.

De Foster Abri's

Met de plaatsing van de nieuwe HOV-bushaltes, die deze zomer over het hele traject worden geplaatst, heeft de Vleutenseweg de primeur. De Foster Abri's zijn ontworpen door de Engelsman Foster. Ze worden gerealiseerd en geëxploiteerd door Publex. De Foster Abri's hebben een glazen plafond en achterwand. Ook wordt het perron uitgerust met een hekwerk en de paal voor een Reizigersinformatiesysteem. Dit Reizigersinformatiesysteem is in het najaar operationeel en biedt informatie over de aankomsttijden van de drie volgende bussen.

Na de Vleutenseweg zullen er op het traject van de binnenstad naar de Uithof nog veertien abri's worden geplaatst.

Zoekwoorden:

Deel: ' Bushaltes HOV op Vleutenseweg Utrecht vernieuwd '
Lees ook