Ingezonden persbericht


Aanstaande donderdag 22 september viert Business Art Service (BAS) haar 25 jarig jubileum in de Watertoren te Raamsdonksveer.

Business Art Service (BAS) is de grootste kunstuitleen van Nederland en België. Onze organisatie is al 25 jaar gespecialiseerd in verhuur en verkoop van kunst en collectiebeheer voor bedrijven en instellingen. Op donderdag 22 september wil BAS haar klanten, leveranciers en kunstenaars een mooi feest aanbieden voor hun jarenlange vertrouwen in BAS. Het thema van deze feestelijke dag is "zilver". De dag bestaat onder andere uit:


1. De uitreiking van de BAS grafiekprijs, een jaarlijkse wedstrijd voor grafisch kunstenaars. Zo'n 60 kunstenaars hebben een grafisch werk ingeleverd met als thema "zilver", in het kader van het zilveren jubileum. Een vakjury heeft inmiddels tien prenten genomineerd en het publiek bepaalt uiteindelijk de winnende prent, middels stemming via internet en op 22 september.
2. De uitreiking van de BAS kunstprijs. Alle kunstenaars uit de BAScollectie (welke bestaat uit ruim 55000 kunstwerken) zijn uitgenodigd hieraan deel te nemen. Inmiddels hangt de watertoren vol met een diversiteit aan schilderijen, grafische werken, fotografie en objecten in wederom het thema zilver. Het publiek bepaalt op 22 september het winnende werk. Aan de winnaar wordt een geldprijs geschonken.
3. De presentatie van de Stichting Essamba Home Foundation. Een van de kunstenaars, fotografe Angele Etoundi Essamba, geboren in Kameroen, is deze foundation gestart voor straatmeisjes in Kameroen. Zij zorgt met haar Foundation dat deze meisjes van een leven op straat kunnen re-integreren in de gewone maatschappij. Zij leren te ervaren hoe het is om met respect, waardigheid en vriendelijkheid te worden behandeld. Het Essamba Home zal binnenkort geopend worden en daar een tiental straatmeisjes van 8 tot 16 jaar verwelkomen. Middels een loterij kan er kans gemaakt worden op een gesigneerde foto van Angele Etoundi Essamba. BAS zal het bedrag van de opbrengst van de loterij verdubbelen.
4. Kunstenaar Willem Verburg zal op deze dag een graffiti kunstwerk maken op een van de deuren van de watertoren.


5. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor een hapje en een drankje en wordt de dag muzikaal omlijst.

Voor verdere informatie over BAS verwijzen wij u naar onze site www.kunst.nl

Voor verdere informatie over de Stichting www.essambahome.com

Deel: ' Business Art Service viert 25-jarig jubileum in Raamsdonksveer '


Lees ook