Ingezonden persbericht


Zendmast Montfoort definitief weg

BUSINESSNIEUWS RADIO BLIJFT UITZENDEN OP DE 1395 AM

De afgelopen weken is er intensief overleg gevoerd tussen de gemeente Montfoort en Nozema N.V. over de verplaatsing van de zendmast in de gemeente Montfoort. Deze zendmast wordt gebruikt voor het uitzenden op de middengolf-frequentie 1395 AM. Dit is de middengolf-frequentie van BusinessNieuws Radio. Dit overleg heeft geleid tot het verplaatsen van de zendinstallatie in de polder van Mastwijk in de gemeente Montfoort naar Trintelhaven, halverwege de dijk Enkhuizen-Lelystad. Inmiddels hebben ook Nozema en BusinessNieuws Radio overeenstemming bereikt over de invulling van de nieuwe accommodatie en de verplaatsing. De verhuizing van de zendinstallatie vindt plaats in september. Uiterlijk 6 oktober 2001 is het zendstation in de gemeente Montfoort verdwenen.

Uitzenden via Trintelhaven is alleen mogelijk als de Inspectie Verkeer en Waterstaat Divisie Telecom (voorheen de Rijksdienst voor Radiocommunicatie) voor deze nieuwe accommodatie de huidige vergunning aanpast. Betrokken partijen verwachten hiervoor geen problemen.

Tijdens de verplaatsing van de zendinstallatie is BusinessNieuws Radio maximaal twee weken niet te ontvangen op de middengolf, 1395 AM. BusinessNieuws en Nozema zijn zich bewust van de schade die dit met zich mee zal brengen en zullen er alles aan doen om deze periode tot een minimum te beperken.

Nozema zegt verheugd te zijn over de definitieve oplossing. "Onze intentie was om het probleem in de gemeente Montfoort op te lossen en tijd te krijgen om de zender in Trintelhaven op te bouwen. Dat is gelukt", aldus Gerjo Bruntink, Manager Marketing & Sales Nozema. Willem Sijthoff, directeur BusinessNieuws: "Wij zijn Nozema zeer erkentelijk over de wijze waarop zij deze problematiek voor iedereen tot een goed einde hebben gebracht. Op hoofdlijnen komt het erop neer dat door de verplaatsing naar Trintelhaven, BusinessNieuws de 1395 AM-frequentie behoudt en de ontvangst in het noorden en oosten van het land wordt verbeterd. Hiermee wordt het totale bereik van BusinessNieuws Radio op de FM en de AM vergroot. De twee weken dat we maximaal uit de lucht zijn is buitengewoon vervelend, maar we doen er alles aan om onze luisteraars tijdig te informeren."

BusinessNieuws
BusinessNieuws Radio is de commerciële nieuwszender voor algemeen nieuws met speciale aandacht voor de beurs. Het station is gestart in 1998 op de middengolfzender 1395 AM en verkreeg in 1999 FM- en Kabeldekking. In juli 2000 werd de FM-dekking vergroot door de opstart van een FM-zendmast in Rotterdam. BusinessNieuws dekt nu heel Nederland op AM, vrijwel de gehele Randstad op FM en 85% van de huishoudens via de kabel. Bij BusinessNieuws werken ruim 60 mensen. Alle afdelingen zijn gevestigd aan de Vondelstraat in Amsterdam. Aandeelhouders van BusinessNieuws zijn het management en HAL Investments. - EINDE BERICHT -
Achtergrondinformatie (niet voor publicatie):
Gemeente Montfoort
Burgemeester J.C. de Jong Telefoon: 0348 - 476443

Nozema N.V.
Erik van Stokkom Coördinator Communicatie Telefoon: 030 - 6862578 Gerjo Bruntink Manager Marketing & Sales Telefoon: 030 - 6862572

BusinessNieuws
Willem Sijthoff, directeur BusinessNieuws Telefoon: 020 - 515 851. Mobiel: 06 54 287 456 Email: willem.sijthoff@bn.nl

Deel: ' Businessnieuws Radio blijft uitzenden op 1395 AM '
Lees ook