Gemeente Zwolle

Buslijn 5 vanaf juni weer in twee richtingen


Datum uitgave: 28-02-2003

Onderwerp: verkeer & vervoer

Persbericht van Connexxion

De nieuwe dienstregeling van 15 december 2002 heeft veel reacties opgeleverd over de route van lijn 5 in Zwolle Zuid. Na overleg tussen Connexxion, de gemeente Zwolle en met consumentenorganisaties is besloten om de dienstregeling van lijn 5 met ingang van 1 juni 2003 te wijzigen.

Vanaf die datum zal lijn 5 op maandag t/m zaterdag overdag de lusroute in Zwolle Zuid weer in beide richtingen rijden. Inwoners van Zwolle Zuid met bestemming winkelcentrum Zwolle Zuid kunnen dan weer voor het winkelcentrum uitstappen. De vertrek- en aankomsttijden Station NS wijzigen niet. Deze situatie geldt ook tijdens de vakantieperiode, alleen de frequentie is dan lager (2x per uur i.p.v. 4x per uur).

In de avonduren, en op zondag overdag rijdt lijn 5 komende vanaf de Provincieroute de route Gedeputeerdenlaan, Commissarislaan, IJsselcentraleweg, Staatssecretarislaan, Kamerledenlaan, Hollewandsweg, IJsselcentraleweg, Staatsmanlaan, Patriottenlaan v.v. (halte Winkelcentrum Zuid is dan eind- en beginpunt). Vanaf het winkelcentrum naar het Station NS rijdt lijn 5 dan deze route in omgekeerde richting (Patriottenlaan, Staatsmanlaan, enz.). De vertrektijden Station NS wijzigen niet, de aankomsttijden zijn zodanig gewijzigd dat er aansluiting is op de intercitytreinen.

Bron: afdeling communicatie Datum van 28-02-2003 tot 06-03-2003

Deel: ' Buslijn 5 in Zwolle vanaf juni weer in twee richtingen '
Lees ook