Gemeente Amersfoort

Buslijn voor eerste bewoners Vathorst

datum: 12 juni 2002

De eerste bewoners van Vathorst hebben direct de beschikking over een buslijn. Wordt dinsdag 2 juli de sleutel aan de eerste bewoners van Vathorst overhandigd, woensdag 3 juli kunnen ze gebruik maken van het openbaar vervoer. Hiermee is de gemeente Amersfoort in haar streven geslaagd om bewoners van Vathorst direct van openbaar vervoer te voorzien. Het gaat tot het eind van het jaar om het organiseren van het werk- en winkelverkeer. Connexxion verzorgt het busvervoer.

Connexxion zet voor het vervoer in en naar Vathorst een 8-persoons bus in. Die onderhoudt op werkdagen in de spits (tussen 7 en 9 uur en tussen 16 en 19 uur) een halfuursdienst op Station Schothorst. De eerste bus uit Vathorst vertrekt om 6.49 uur naar het station. Op zondag rijdt de bus eveneens twee keer per uur op Station Schothorst. De rit naar en van het station duurt elf minuten. Buiten de spitsuren en op zaterdag rijdt de bus tweemaal per uur van en naar winkelcentrum Emiclaer. De gemeente en Connexxion zijn nog met elkaar in gesprek om de bus ook op zaterdag en buiten de spitsuren door te laten rijden naar Station Schothorst.
Op werkdagen rijdt de bus na 19 uur niet. Op zaterdag rijdt de bus niet na 18 uur en op zondag niet meer na 17 uur. Op 15 december gaat een nieuwe dienstregeling van Connexxion in. Vanaf dat moment rijden er ook 's avonds bussen van en naar Vathorst.

Halte op verzoek

In de wijk Vathorst zijn nog geen halteplaatsen aangelegd. Reizigers kunnen langs de route in Vathorst aangeven waar ze in en uit willen stappen. De bus komt Vathorst binnen via de Heideweg en rijdt over de Lindeboomseweg en de Boulevard. Connexxion zorgt ervoor dat bewoners van de wijk Vathorst een dienstregeling in hun brievenbus krijgen.

Deel: ' Buslijn voor eerste bewoners Vathorst Amersfoort '
Lees ook