Ingezonden persbericht

Hoofddorp, 18 juli 2001

Persbericht voor onmiddellijke plaatsing

Buyitdirect.com lanceert ICT shop voor 4000+ NGN systeem beheerders.

Buyitdirect.com opent vandaag haar deuren voor een ICT shop die speciaal gebouwd is voor de meer dan 4000 systeembeheerders die lid zijn van de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) Naast het standaard gemak van on-line zaken doen met Buyitdirect.com biedt de samenwerking de leden extra inkoop voordeel, speciale betalingsvoorwaarden en een 2-wekelijkse aanbieding die in samenwerking met 1 van de meer dan 100 aangesloten fabrikanten gedaan zal worden. Leden kunnen voortaan rechtstreeks en simultaan uit de totale voorraad van o.a Techdata en Ingram Micro meer dan 100.000 netwerk, hardware en software producten van meer dan 100 A merken bekijken en bestellen. Hiermee ontstaat een virtueel magazijn op https://ngn.buyitdirect.com (bestellen hier alleen mogelijk door NGN leden) met een actuele voorraad ter waarde van meer dan ' 240 MLN.

De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) lanceerde recentelijk zelf een virtuele community op www.ngn.nl waar netwerkprofessionals elkaar kunnen ontmoeten, kennis met elkaar delen en ervaringen uitwisselen. De nieuwe website biedt leden de mogelijkheid om eenvoudig met elkaar in contact te treden en om elkaar te adviseren op het gebied van ICT vraagstukken. Naast het stimuleren van de interactie tussen de leden, het aanbieden van IT nieuws, software updates etc. probeert de NGN met het faciliteren van een on-line shop aan de vraag naar aanbiedingen voor producten onder leden te voldoen.

Buyitdirect.com ziet in de samenwerking met de NGN wederom een bevestiging dat het door haar ontwikkelde no-touch real-time e-commerce platform de beste manier voor ondernemers en professionele inkopers is om on-line zaken te doen. Evenals Buyitdirect.com zijn ook de door haar aangesloten fabrikanten blij met de mogelijkheid om binnen deze zeer waardevolle doelgroep hun producten en diensten te kunnen promoten. Een onlangs gedane test aanbieding met Philips TFT monitoren zorgde op de eerste dag al voor bijna FL 100.000,- aan omzet, ver boven verwachting volgens de heer Dirk-Jan Dijkstra, verwantwoordelijk voor de marketing van Buyitdirect.com. Terwijl wij normaal gesproken zelf de fabrikanten warm moeten maken voor allerlei marketing acties staan ze deze keer, bij wijze van spreken, bij ons op de stoep om maar mee te mogen doen met een leuke NGN aanbieding

De shop biedt leden een geheel nieuwe manier van inkopen, men bepaalt voortaan zelf, op basis van prijs of logistiek, hoe en door wie ze de bestelling wil laten uitleveren. De voorraadposities, levertijden en prijzen van producten vertonen vaak substantiële verschillen waar de klant voordeel uit kan halen. Het systeem levert orders doorgaans autonoom en zonder fysieke tussenkomst binnen 24 uur uit via de aangesloten distributiecentra van distributeurs en fabrikanten. Voor zover Buyitdirect.com heeft kunnen vaststellen is het bedrijf in Europa, wellicht zelfs wereldwijd, de eerste E-tailer die haar E-business heeft uitgebreid met een zogenaamd real-time multi-distributor model. Een standaard XML interface verzorgt de koppeling met de verschillende toeleveranciers. Aan de nieuwe site is verder gekoppeld, en dat is ook nieuw, een dynamische (denkende) shoppingbasket geheel gebaseerd op nieuwe technieken als XML en SOAP. De backoffice van buyitdirect.com is hiermee uitgegroeid tot een van de meest geavanceerde transactiesystemen ter wereld en biedt nu absoluut meerwaarde ten opzichte van, al dan niet succesvolle, andere marktplaatsen.

Over buyitdirect.com N.V.

Buyitdirect.com N.V. is de grootste E-commerce site voor de zakelijke markt, waar meer dan 100.000 ICT-producten van meer dan 100 A merken via het Internet te bestellen zijn. Buyitdirect.com N.V. onderscheidt zich door onder meer real-time voorraad en prijs informatie bij verschillende distributeurs, snelle levering, ruime keus en een professioneel team van accountmanagers en customer service-experts.

Voor nadere informatie:

Buyitdirect.com N.V. Web: www.buyitdirect.com

Dik Graaff E-mail: dik.graaff@buyitdirect.com

Dirk-Jan Dijkstra E-mail: dirk-jan.dijkstra@buyitdirect.com

Tel: 023 5670 810

Deel: ' Buyitdirect lanceert shop voor 4000+ NGN systeem beheerders '
Lees ook