BySpy lanceert eerste onafhankelijke Smartwatch met alarmfuncties


RUINEN, 20150727 -- BySpy Products uit Ruinen, ontwikkelaar van mobiele applicaties, lanceert de zogeheten Smartwatch met alarmfuncties. Een zelfstandige Smartwatch met internet waarmee een persoon gemakkelijk en snel alarm kan slaan en te hulp kan worden gestaan, zonder dat daar een telefoon voor nodig is.

[Foto van de BySpy Smartwatch met alarmfuncties]

De eerste Smartwatch met alle functies van een mobiele telefoon maar in kleiner formaat. Naast de locatiebepaling aan de hand van GPS heeft BySpy een ingenieus systeem ontwikkeld om ook op basis van telefoonmasten de globale locatie te bepalen. Tevens wordt de basis Alarm applicatie meegeleverd met een Nood- en Hulp knop. Met de Nood knop kan men in urgente gevallen om hulp vragen, de Smartwatch belt direct naar een vooraf ingesteld nummer en stuurt tevens SMS, bijvoorbeeld naar een meldkamer of mantelzorger. De SMS bevat de locatie van het alarm en met Google Maps ziet men de positie.

De Smartwatch heeft dus geen bluetooth verbinding met een smartphone nodig en werkt dus volledig zelfstandig. Er is veel belangstelling vanuit de zorgsector, detailhandel, handhaving en bijvoorbeeld alleenwerkers. Aangezien het bedrijf de volledige ontwikkeling zelf in handen heeft is er de mogelijkheid om voor sectoren opties toe te voegen. Waaronder bijvoorbeeld het automatisch op laten nemen van een inkomend gesprek.

BySpy is vaker in het nieuws geweest met nieuwe innovatieve producten. Zo was de directeur genomineerd als ‘Ondernemer van het jaar’, wonnen zij de innovatieprijs van de week bij Syntens en stonden zij derde in de ICT Bizz Top 100 van innovatieve bedrijven.


Deel: ' BySpy lanceert eerste onafhankelijke Smartwatch met alarmfuncties '
Lees ook