Ingezonden persbericht

Hilversum, 4 juni 2002

C*IRIS, nieuwe marktleider nabewerking av-producties

Vanaf 4 juni gaat NOB Nabewerking B.V. verder onder de naam C*IRIS. Het bedrijf is ontstaan door de herstructurering van het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB). C*IRIS is zowel in omzet als in kwaliteit van dienstverlening marktleider in het bewerken van av-materiaal op de Nederlandse markt. Het bedrijf levert een volledige dienstverlening op het gebied van bewerken van audiovisuele producties. C*IRIS biedt werk aan ruim 200 vaste medewerkers en tussen de 40 en 50 freelance-medewerkers.

Het nieuwe nabewerkingbedrijf beschikt over de meest geavanceerde faciliteiten voor onder andere (lineaire en non-lineaire) videomontage, filmscanning, kleurcorrectie, geluidsnabewerking, encodering, design en graphics. C*IRIS beschikt tevens over een uitgebreid copycenter en kan het projectmanagement verzorgen voor audiovisuele projecten.

C*IRIS-directeur Guido Bartelink geeft aan dat het voor een aantal klanten wennen is aan de nieuwe vorm van NOB. "Het NOB-onderdeel nabewerking gaat verder onder de naam C*IRIS. We nemen de goede elementen van NOB mee en voegen nieuwe aspecten toe, om zo de hoge verwachtingen waar te maken. We kunnen nu bijvoorbeeld meer aandacht schenken aan het product van de klant. Dankzij de verzelfstandiging kunnen we flexibeler en inzichtelijker werken en makkelijker op de wensen van de klant inspelen. Voorheen waren we slechts een klein onderdeel in een groter geheel, nu bestrijken we de hele linie".

Over de naam is Bartelink enthousiast: "Uit de vele suggesties bleek de naam C*IRIS het best toepasbaar, o.a. in het logo. We kwamen al snel tot de conclusie dat we de C met het bolletje erin - dat het zij-aanzicht van een oog voorstelt - in ons logo wilden hebben. We geven iets vorm en helpen onze klanten dit zichtbaar te maken voor het publiek. De naam is ook bekend uit een Griekse mythe. Hierin verraadt een dochter haar vader (de koning), waarna ze straf krijgt. Ze stort in zee, maar net op tijd weet de koning haar te redden. Op dat moment verandert ze in een zeevogel en vliegt weg. Deze zeevogel heet Ciris en staat voor het behoud van kracht én voor een nieuwe toekomst."
Het logo is ontworpen door de eigen Design-afdeling. Deze afdeling is onder meer bekend van de tv-huisstijl van de NOS en Nederland 2.

C*IRIS is één van de nieuwe bedrijven die ontstaan door de herstructurering van NOB. C*IRIS maakt onderdeel uit van de groep registratie- en nabewerkingbedrijven, die verder bestaat uit Cinevideogroep, CamCompany, NOB Duitsland, ENG Videohouse, NOB Hongarije, NOB Decor en NOB Registratie B.V. Dit laatste bedrijf maakt op 13 juni haar nieuwe naam en logo bekend. De genoemde bedrijven zullen in de toekomst nauw blijven samenwerken.

Deel: ' C*IRIS, nieuwe marktleider nabewerking av-producties '
Lees ook