COMPUTER ASSOCIATES ONDERSTEUNT IBM’S CICS TRANSACTION SERVER 1.3

ONDERSTEUNING HELPT GEBRUIKERS BIJ ‘CROSS PLATFORM’ BEHEER VAN BEDRIJFSKRITISCHE APPLICATIES

Nieuwegein/Islandia, NY, 7 mei 1999 – Computer Associates International (CA) ondersteunt IBM’s CICS Transaction Server 1.3, inclusief de Open Transaction Environment en de verbeterde webinterface die deze versie biedt. Een brede reeks van oplossingen van CA maakt het gebruikers mogelijk om de functionaliteit van de nieuwe CICS-versie (CICS TS) optimaal te benutten.

CA heeft oplossingen ontwikkeld die inspelen op alle verbeteringen die in versie 1.3 van CICS TS zijn aangebracht. Hierdoor is een eenduidige werkwijze mogelijk bij het beheren van toepassingen in zowel legacy-, client/server- als webomgevingen. De snelle ondersteuning door CA van CICS TS biedt gebruikers de mogelijkheid om een optimaal ‘cross platform’ beheer te creëren voor bedrijfskritische applicaties.

"De ondersteuning van CICS TS door diverse CA-producten voorkomt dat verschillen kunnen ontstaan in de manier waarop gebruikers nieuwe ‘web-enabled’ CICS-toepassingen en oudere transactieverwerkende systemen beheren", zegt Said Giunta, CA’s ‘senior vice president of marketing’. "De door CA ontwikkelde ondersteuning verbetert de mogelijkheden om applicaties te beheren die gebruik maken van enerzijds de bestaande mainframeomgeving en anderzijds nieuwe webtoepassingen."

CICS Transaction Server for OS/390 van IBM is de toonaangevende applicatieserver voor ‘high-volume’ e-business toepassingen. CICS TS 1.3 biedt gebruikers de mogelijkheden om nieuwe e-business applicaties te ontwikkelen, terwijl tegelijkertijd de bestaande investeringen in CICS-applicaties veilig worden gesteld.

"De snelle ondersteuning door CA van CICS TS biedt EDS de kans om onze klanten beter te helpen doordat enerzijds legacy-applicaties kunnen doorgroeien en anderzijds mogelijkheden worden geschapen om nieuwe, moderne toepassingen te ontwikkelen die volop gebruik kunnen maken van de functionaliteit van versie 1.3 van de CICS Transaction Server", zegt Tom Bumbernick, ‘senior infrastructure specialist’ bij EDS.

Nu CA direct CICS TS ondersteunt, wordt de rol van het mainframe als enterprise server verder versterkt. CA ondersteunt CICS TS met een hele reeks van softwareproducten, waaronder:

Unicenter TNG CICS Agent voor bedrijfsbrede beheeroplossingen

CA-ACF2 en CA-TopSecret voor beveiliging

CA-OPS/MVS II en CA-Opera voor operationele automatisering

CA-IDMS en CA-Datacom voor databasetoepassingen

NeuMICS en CA-DADS/Plus voor resource management

CA-SYSVIEW/E voor performance management

En CA-InterTest en CA-Verify voor testdoeleinden

Een complete matrix van alle oplossingen die CA voor CICS TS 1.3 heeft ontwikkeld, is te vinden op www.cai.com/products/OS390.

De snelle beschikbaarheid van deze producten betekent dat gebruikers met onmiddellijke ingang optimaal van de nieuwe functionaliteit van CICS TS kunnen profiteren. Het feit dat Unicenter TNG de nieuwe versie van CICS nu al ondersteunt, betekent dat gebruikers client/server- en legacy-applicaties optimaal kunnen beheren.

"De nauwe relatie die CA onderhoudt met de ontwikkelafdeling voor CICS maakt het CA mogelijk om snel nieuwe functionaliteit te ontwikkelen en deze direct voor gebruikers beschikbaar te maken, zodra IBM nieuwe CICS-producten vrijgeeft", zegt Giunta. "CA’s ondersteuning van CICS TS 1.3 biedt belangrijke voordelen voor gebruikers die besluiten te migreren naar OS/390 versie 2.7. Het helpt gebruikers bovendien om snel OS/390 te implementeren."

Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA) is wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische software voor zakelijk gebruik. Computer Associates levert software, ondersteuning en integratiediensten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Het bedrijf telt 14.000 medewerkers en realiseerde over het fiscale jaar 1999 een omzet van 5,3 miljard US dollar. Bij de Nederlandse vestiging van Computer Associates in Nieuwegein werken ruim 130 mensen. U kunt CA bereiken op het world wide web http://www.cai.com of via http://www.cai.com/offices/holland/.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

Computer Associates B.V.

Sandra Wasseur, Marketing Manager


Postbus 577, 3430 AN Nieuwegein


Tel (030) 604 83 45


Fax (030) 605 12 34


Email wassa01@cai.com

Alle producten en merknamen waaraan gerefereerd wordt, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Deel: ' CA ondersteunt IBM's Cics Transaction Server 1.3 '
Lees ook