Computer Associates

Nieuws

Persbericht

CA opent eerste Europese Enterprise Delivery Center (EDC) voor het bouwen van kritische IT-oplossingen

simulatie op bedrijfsnetwerken versnelt projecten en vergroot kwaliteit

Nieuwegein, Islandia, 15 november 1999 - Computer Associates Global Professional Services (GPS) heeft in München de eerste van zes Europese Enterprise Delivery Centers (EDC) geopend. EDCs dragen bij aan een snellere uitvoering van projecten, terwijl ook de kwaliteit ervan toeneemt. Dat gebeurt met behulp van nauwkeurige simulatie van de IT-omstandigheden bij klanten van CA.

Uitgerust met de nieuwste hard- en software kunnen de EDCs snel de meest complexe grootschalige projecten vormgeven. Daarbij wordt voldaan aan de ontwikkeleisen en integratie- en installatie-eisen. De opening van het centrum in München volgt op het succes van EDCs in de Verenigde Staten.

"Het EDC-concept is een hulpmiddel voor GPS om voor onze klanten effectief software te ontwikkelen, integreren en te onderhouden", zegt Anders Sagadin, senior vice-president Application Services. "Bovendien draagt het bij aan het uitsluiten van risicos bij de IT-disciplines. EDCs kunnen het gedrag van het systeem - in de gehele levenscyclus van de software - vergaand simuleren. Dat is van groot belang voor klanten die meestal over beperkte testfaciliteiten beschikken."

De EDCs zorgen ervoor dat klanten een volledig geteste gebruiksklare oplossing ontvangen. EDCs zijn ook een ideale omgeving voor het trainen van IT-consultants in het dagelijks gebruik van bedrijfsoplossingen van CA en van haar strategische partners. Integrators kunnen tegen een resultaatafhankelijk tarief ook gebruik maken van de EDCs om bij te dragen aan het succes van een project.

EDCs hebben toegang tot het snelle EDC-NET. Dit netwerk verbindt alle EDCs en stelt de systemen in staat gebruik te maken van alle beschikbare technische resources. Via dit netwerk kan GPS optimaal profiteren van haar ruim vierduizend ervaren consultants, projectmanagers en specialisten wereldwijd, om te helpen bij kritische projecten bij klanten. GPS onderhoudt ook een repository voor herbruikbare applicaties, programmeercode en componenten. Deze besparen tijd, inspanningen en kosten bij het realiseren van de doelstellingen van de klant.

Ieder EDC heeft een demonstratie- en applicatie-ontwikkelruimte. GPS consultants en klanten kunnen daar samen een ontwerp maken op basis van specificaties van de klant. Het uiteindelijke ontwerp wordt verfijnd met behulp van een prototype-systeem waarmee klanten de functionaliteit kunnen testen, voordat zij hun goedkeuring geven aan het voorstel.

EDCs zijn volgens Sagadin ook zeer geschikt voor het demonstreren van toonaangevende CA-technologieën, zoals 3-D visualisatie en CAs Neugents, neurale netwerktechnologie. "Sommige zaken spreken alleen aan als je ze kunt zien. EDCs bieden die mogelijkheid."

GPS heeft acht EDCs in de Verenigde Staten en één in Australië. In andere delen van de wereld (Europa, Midden-Oosten, Afrika, Azië, Zuid-Amerika) worden ook EDC-vestigingen geopend.

"Het uitsluiten van risico is één van de grootste zorgen van iedere IT-functionaris die een groot project op het gebied van software-ontwikkeling of integratie moet uitvoeren", zegt David Burman, directeur research bij de Butler Group, een analistenorganisatie in Groot-Brittannië. "De EDCs van CA hebben een enorme waarde voor bedrijven die overwegen om nieuwe technologieën te implementeren."

CA GPS
CA Global Professional Services heeft ruim vierduizend consultants in 44 landen landen in dienst. Zij leveren klantgerichte oplossingen op het gebied van enterprise management systemen, applicatie-ontwikkeling en -integratie, kennisbeheer, e-business infrastructuur, veiligheid en visualisatie voor zero-learning toepassingen. De diensten lopen uiteen van consultancy voor implementatie tot opleidingen en uitbesteding. De hoofdvestiging van GPS is in Islandia, New York. Daarnaast heeft GPS kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Verre Oosten.

Over Computer Associates
Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA) is wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische software voor zakelijk gebruik. Computer Associates levert software, ondersteuning en integratiediensten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Het bedrijf telt 17.500 medewerkers en realiseerde over het fiscale jaar 1999 een omzet van 5,3 miljard US dollar. Bij de Nederlandse vestiging van Computer Associates in Nieuwegein werken ruim 150 mensen. U kunt CA bereiken op het world wide web http://www.cai.com of via http://www.cai.com/offices/holland.

Alle producten en merknamen waaraan gerefereerd wordt, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Aad Jan Roos, PR Officer
Computer Associates B.V
Postbus 577, 3430 AN Nieuwegein
Tel (030) 604 83 45
Fax (030) 605 12 34

© Copyright 1995-1999 Computer Associates International, Inc. Voor meer informatie over deze website kunt u contact opnemen met de webmaster

Deel: ' CA opent eerste Europese centrum voor bouw IT-oplossingen '
Lees ook