Ingezonden persbericht


Persbericht

Opbrengst f.51.630,--!

Cable1 Alfa barbecue op Zandvoort door Arie Luyendijk geveild

Cable1 Connections & Networks uit Arnhem heeft haar eigen raceteam binnen de Alfa 156 Challenge. Het drukst bezochte (met totaal ruim 65.000 bezoekers) race- weekend van het jaar, dat van de Marlboro Masters op Circuit park Zandvoort, vormde het decor van een bijzondere actie. De bijna 400 genodigde Cable1 gasten kregen naast het machtige programma op de baan een smakelijke maaltijd aangeboden. Deze werd bereid op een speciaal daartoe omgebouwde Alfa 33 barbecue. Na afloop werd deze door niemand minder dan tweevoudig Indy 500 winnaar Arie Luyendijk geveild. Deze unieke rijdende barbecue bleek goed voor een bedrag van 51.630 gulden. Een bedrag dat inmiddels is geschonken aan de Stichting CliniClowns Nederland.

Als landelijk opererende onderneming houdt Cable1, naast haar veel omvattende dagelijkse werkzaamheden, ook oog voor haar maatschappelijke functie. Daarbinnen draagt men de Stichting CliniClowns een warm hart toe. Een vrijwilligersorganisatie, die zich inzet om jonge patiënten in het ziekenhuis gedurende de lange dagen op bed enig vertier te bieden. Maar deze Stichting kan haar werk alleen doen door de beschikbaarstelling van giften. "Op enig moment zaten we met het raceteam te brainstormen over de invulling van het Masters race- weekend. Ook voor ons een hoogtepunt in het seizoen, waarvoor wij alleen al zo'n 400 gasten inviteerden. Gelet op dat hoge aantal en het feit dat je op Zandvoort bent ligt het in de rede dat je dan kiest voor een barbecue maaltijd. Doordenkend kwam het catering-team van Cable1 op het met het idee om een personenauto daarvoor om te bouwen tot barbecue. Voortbordurend op dat concept zijn we er toe gekomen om deze mobiele barbecue na afloop ook te veilen. Een taak waar tweevoudig Indy 500 winnaar Arie Luyendijk graag invulling aan wilde geven", aldus inititatiefnemer Michel Schaay van Cable1 .

Op de racedag werd de tot cabriolet omgetoverde Alfa 33 uit de trailer gerold. Volledig in de zwarte kleur van de racewagens en de bijbehorende sponsorstickers. Om plaats te maken voor de moderne barbecue installatie werden alle stoelen en andere overtollige interieur- delen verwijderd. Om het brandgevaar te verkleinen deed men hetzelfde met de brandstoftank en de motor.

Arie Luyendijk zette de veiling voorzichtig in, maar gaandeweg liepen de biedingen op tot 15.000 gulden. Voor dat bedrag ging de barbecue naar een nieuwe eigenaar. Maar de Cable1 gasten, de coureurs van het Cable1 racingteam, alsmede de Michel Schaap Fanclub verhoogden het bod uiteindelijk tot ruim 51 duizend gulden. Een bedrag dat namens de initiatiefnemers door Michel Schaay aan Karin van Elswijk (bekend van Big Brother 1) ambassadrice van de Stichting CliniClowns overhandigd kon worden. "Allereerst wil ik de mensen die dit bedrag bij elkaar gebracht hebben enorm bedanken. Dit zijn bijdragen die altijd nodig blijven om het goede werk van de Stichting CliniClowns ook in de toekomst voort te kunnen zetten. Iedere steun, klein en groot, is daarbij voor ons van grote waarde", aldus Karin van Elswijk (ClinicClowns Nederland) na afloop.

Arnhem, 14 augustus 2001
Foto: Vrij van copyright onder vermelding van bron Fotografie Hans Gerritsen

Deel: ' Cable1 Alfa op Zandvoort door Arie Luyendijk geveild '
Lees ook