Cadeauwinkel met atelier voor mensen met beperking


Net Effe Anders betrekt twee monumentale panden in Elburg

ELBURG, 20121205 -- Careander opent vrijdag 14 december haar cadeauwinkel Net Effe Anders aan de Beekstraat 34 in het historische centrum van Elburg. Het winkelpersoneel bestaat uit cliënten met een verstandelijke beperking, die de artikelen zelf maken in het naastgelegen atelier.

Careander opent vrijdag 14 december haar cadeauwinkel Net Effe Anders aan de Beekstraat 34 in het historische centrum van Elburg.De gezellige winkel op een toplocatie in hartje Elburg staat vol kaarsen, zeephangers, knuffels, kaarten, tekstbordjes, kraamcadeaus en noem maar op. Alle artikelen in de winkel worden in het naastgelegen atelier en op andere locaties gemaakt door cliënten van Careander. “We liepen al een tijd rond met het idee voor een mooi en toegankelijk verkooppunt”, zegt teamleider Adriaan Onstwedder. “We maken al jarenlang allerlei cadeauartikelen, die nu een eigen winkel verdienen. Daarmee is een droom uitgekomen.”

De winkel is niet alleen een mooie locatie voor de cadeauartikelen, maar ook de makers en verkopers daarvan zijn enorm blij met de twee naast elkaar gelegen monumentale panden in Elburg Vesting. “Eindelijk hebben we nu een winkel, waarin we onze zelfgemaakte cadeautjes kunnen verkopen”, zeggen Geke en Willemieke namens het twaalfkoppige winkelpersoneel. “Zo krijgen we ook nog eens winkelervaring, die we later goed kunnen gebruiken.”

Het is namelijk de bedoeling van Careander om haar cliënten middenin de samenleving te laten meedraaien. “Dat is best een verandering voor hen. Ze leren veel van het omgaan met klanten, kassa draaien, cadeautjes inpakken en alle andere voorkomende werkzaamheden. Uiteraard, krijgen ze daarvoor een goede training. Dit werk is enorm bevorderlijk voor hun sociale vaardigheden.”

Het zou goed kunnen, dat Net Effe Anders voor haar cliënten een opstapje betekent naar de toekomst. “Wij helpen hen bij het samenstellen van hun dagpatroon en trainen hen voor alle voorkomende werkzaamheden. Misschien komen ze later wel in reguliere winkels te werken. Dat zou fantastisch zijn.”

Cadeauwinkel Net Effe Anders is gevestigd aan de Beekstraat 34 in Elburg. Openingstijden: maandag 13.30 tot 17.15 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.15 uur (lunch tussen 12.30 en 13.30 uur); zaterdag 10.00 tot 17.00 uur. Zolang de voorraad strekt, ontvangt iedere klant tijdens de openingsdagen een gratis geurzakje.

Voor meer informatie over cadeauwinkel Net Effe Anders: www.neaelburg.nl.

Voor meer informatie over Careander: www.careander.nl


Deel: ' Cadeauwinkel met atelier voor mensen met beperking in Elburg '
Lees ook