Ingezonden persbericht

Cafebar 401 tekent Platencontract in Amerika

LUTTENBERG, 20030303 -- Door de malaise in platenland komen talentvolle rockbands amper aan de bak. Om zich toch in de kijker te spelen bij het grote publiek zoeken muzikanten naar alternatieve manieren. Cafebar 401 uit het Overijsselse dorp Luttenberg ging het internet op en sleepte deze week een Amerikaans platencontract in de wacht.

Wampus Records zal een single en een album uitbrengen. De debuutsingle, 'I need to know', verschijnt in de zomer van 2003. Begin 2004 volgt een volwaardige cd. Platenmaatschappij Wampus verzorgt de promotie in de VS. De schijfjes belanden bij Amerikaanse muziekbladen, alternatieve muziekwinkels, bij 160 radiostations en zullen verkrijgbaar zijn via drie grote webwinkels waaronder Amazon.com.

Via Amerika hoopt Cafebar 401 in Nederland door te breken. Dat klinkt vreemd, maar dat komt omdat in Nederland de markt voor alternatieve rockbands potdicht zit. Door economische recessie en MP3 ontbreekt het platenmaatschappijen aan animo en geld om te investeren in veelbelovende acts. Bandjes die weigeren om zich in een gelikte formule te laten persen, zijn derhalve veroordeeld tot een marginaal bestaan in jeugdhonken. De echte doorzetters persen hun eigen albums, spelen zich een slag in de rondte en hopen op betere tijden. Dat deed Cafebar 401 ook. Noest buffelend belandden het Luttenbergse viertal via kroegen en festivals op roemruchte podia als 013, Hedon, Vera en de Effenaar. Alle lovende reacties ten spijt bleef een snelle doorbraak echter uit en daarom ging de band op zoek naar andere manieren. De vier jongens uit Luttenberg, Overijssel kwamen uit in Virginia, USA. Aan de overkant van de plas zijn de jonge muzikanten nog nooit geweest. De contacten kwamen tot stand via internet. Op websites voor beginnende bands speelt Cafebar 401 zich in de kijker. Op www.garageband.com schopte hun song 'The doctors say' het tussen 80 duizend concurrerende nummers tot plaat van de dag. Ook op andere sites ontving de band lyrische reacties waaronder één van platenmaatschappij Wampus.

Cafebar 401 bestaat uit Tije Oortwijn (zang, gitaar), Louis Klomp (bas), Wout Oosterwechel (drum) en Dennis Kleinlangevelsloo (gitaar, toetsen)

Meer info: Jo Oortwijn, 0572-302224. Zie ook www.wampus.com en www.cafebar401.nl

Deel: ' Cafebar 401 tekent Platencontract in Amerika '
Lees ook