Calco-IT hoofdsponsor 2011 Utrechtse roeivereniging ORCA


"Topsport en topcarrière liggen dichter bij elkaar dan ooit."

Utrecht, 20110222 -- IT-opleider en -detacheerder Calco-IT wordt hoofdsponsor van de Utrechtse studentenroeivereniging ORCA. Vandaag zetten beide partijen hun handtekening onder een samenwerking waarbij Calco-IT optreedt als medeorganisator en financier van wedstrijden en evenementen. ORCA werft onder haar leden topkandidaten voor de Calco-IT MasterClass, waarna deze een baan aangeboden krijgen. Robert Gravekamp, directeur Calco-IT: "Topsporters en high potentials in het bedrijfsleven hebben veel met elkaar gemeen, wij geloven in recruitment via studentensportverenigingen als ORCA."

Speeddating & Inhouse Dag

Vanaf 23 februari slaan Calco-IT en ORCA, dat ook beschikt over een eigen businessclub, de handen ineen om getalenteerde eindejaarsstudenten te informeren over een mogelijke carrière in IT. Willemijn Kunst, vice voorzitter van ORCA: "Tijdens het speeddating evenement van 23 februari kunnen studenten kennis maken met recruiters en MasterClass-kandidaten van Calco-IT. Daarnaast is er gelegenheid om met andere bedrijven te netwerken." Op vrijdag 25 februari organiseert Calco-IT een Inhouse Dag voor 'Orcanen' die meer willen weten over hun carrièrekansen bij Calco-IT. Robert Gravekamp: "Deelnemers worden voor één dag MasterClass-kandidaat. Je krijgt les in ons opleidingscentrum en voert gesprekken met onze opleidingsmanager, met ervaren MasterClass-kandidaten die bij onze opdrachtgevers zijn ingezet en met directie en management van Calco-IT. Je krijgt een duidelijk beeld van jouw kansen bij Calco-IT, en van onze open bedrijfscultuur." Als hoofdsponsor van de roeicompetities en evenementen van de studentenroeivereniging zal Calco-IT zichtbaar aanwezig zijn bij onder andere de competitie slotwedstrijden.

Over ORCA

ORCA is een studentensportvereniging waar in een ongedwongen sfeer hard wordt geroeid. De vereniging, die 648 leden telt, staat voor sportiviteit en gezondheid. Het niveau van roeien strekt zich uit van recreatief tot de internationale top.  Willemijn Kunst over de samenwerking met Calco-IT: "De ambities van Calco-IT en ORCA passen bij elkaar. Wedstrijdroeiers zijn gedreven, toegewijde en gemotiveerde studenten met een groot doorzettingsvermogen. Waarden waar Calco-IT zich in herkent." De businessclub van ORCA bestaat uit veertien bedrijven die topsport een warm hart toe dragen en is opgericht om de topsport op Orca te financieren. Tijdens de evenementen is er gelegenheid om contacten te leggen met andere bedrijven. Verder zijn er mogelijkheden voor recruitment en exposure, om de naamsbekendheid van bedrijven te vergroten. ORCA organiseert dit jaar beide slotwedstrijden, de afsluiting van het roeiseizoen voor zowel competitie- als wedstrijdroeiend Nederland. Dit zijn grootse evenementen waar veel studenten aanwezig zijn, voor Calco-IT een mooie kans om high potentials te werven.”

www.orcaroeien.nl

Over Calco-IT

Calco-IT is gespecialiseerd in de detachering, coaching en opleiding van zowel jonge als ervaren IT professionals die zich hebben bekwaamd op het gebied van softwareontwikkeling, applicatie- en functioneel beheer en kwaliteitszorg. Het bedrijf werft - onder andere in samenwerking met studentenverenigingen zoals ORCA, maar ook op banenmarkten en studie- en carrièrebeurzen -afstudeerkandidaten en alumni op HBO- en WO denkniveau, leidt hen in de Calco-IT MasterClass betaald op tot gespecialiseerde IT experts en begeleidt hen in een tweejarig traject van junior professional tot medior- en senior professional. Na het succesvol afronden van een intensieve opleiding van twee maanden met een algemeen deel en een specialisatie, worden de kandidaten geplaatst bij toonaangevende organisaties die de kandidaat goede carrièremogelijkheden bieden, waar zij onder begeleiding van Calco-IT coaches gedurende 22 maanden aan de slag gaan met één of meerdere projecten. Hierna kan de opdrachtgever besluiten de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Calco-IT bestaat 6 jaar en wordt bestuurd door Robert Gravekamp en René Scholten.

Calco-ITNoot voor redacties:

Deel: ' Calco-IT hoofdsponsor 2011 Utrechtse roeivereniging ORCA '
Lees ook