Cameo Media
Cameo Media met Newsbites nieuwsleverancier voor internetsites 1 - 2 - 2000

Actuele nieuwsbeelden direct op de PC
Cameo Media start vandaag een onafhankelijke nieuwsvoorziening voor internet onder de naam Newsbites. De bewegende beelden van Newsbites zullen te zien zijn op verschillende websites. Door het groeiende aantal internetaanbieders, nieuws- en portalsites is de vraag naar actuele content toegenomen. Cameo Media (www.cameo.nl) produceert als eerste in Nederland bewegende nieuwsbeelden voor internet. Daarnaast omvat Newsbites ook andere nieuwsvormen, zoals teksten, foto's en geluidsfragmenten. Marck Feller, mededirecteur van Cameo Media, toonde de eerste Newsbite tijdens een bijeenkomst van First Tuesday Amsterdam.

"Met Newsbites springen we in op de convergentie van media die deze fase kenmerkt. Op internet zijn het de gebruikers die bepalen wat nieuws is, waardoor een andere aanpak van de redactie is vereist. Internetters, en niet het medium, bepalen het tijdstip. Zij verwachten dan ook nieuws en videobeelden die direct weergeven wat er op dat moment in de wereld gebeurt, 24 uur per dag. aldus Marck Feller, medeoprichter en directeur van Cameo Media.

Newsbites maakt optimaal gebruik van de mogelijkheid die internet biedt om à la minuut te publiceren. Dagelijks zal Cameo Media gemiddeld 15 items produceren met bewegende beelden en 25 items met tekst en fotos of grafieken. Er zijn drie soorten Newsbites: videobites die bestaan uit bewegend beeld met geluid, soundbites: geluidsfragmenten met quotes van hoofdpersonen in het nieuws en tekstbites. De items zijn verdeeld over zes nieuwscategorieën: binnenlands, buitenlands en economisch nieuws, shownieuws, sportnieuws en een weerbericht. Op verzoek kan Cameo Media ook Newsbites exclusief voor een enkele site produceren.

Internetredactie
Dagelijks produceert de redactie van Newsbites, onder leiding van Laurens Borst, tientallen nieuwsberichten met videobeelden, fotos en grafieken specifiek voor internet. De Newsbite-redactie bestaat uit tien journalisten die zich 24 uur per dag uitsluitend bezighouden met het maken van nieuwsitems voor internet. Zij ontvangen de films die cameraploegen van Cameo Media overal in het land opnemen. De redactie bewerkt deze tot kant en klare nieuwsitems die direct op diverse nieuwssites kunnen worden geplaatst. Hoofdredacteur Laurens Borst zal deze functie combineren met zijn functie als chef-redacteur van Het Nieuws van SBS 6.

Newsbites zijn voor iedereen met een internetaansluiting toegankelijk, ISDN of een breedband internetverbinding is niet nodig om de videobeelden af te spelen. Cameo maakt de bites op elke gewenste snelheid en in alle gangbare formaten, zoals RealMedia en
MS MediaPlayer.

Over Cameo Media
Cameo Media werd in 1995 opgericht door Marck Feller en Iemke Roos en is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met bijna 200 medewerkers. De in Amsterdam gevestigde onderneming heeft drie divisies waarin verschillende specialismen zijn ondergebracht. Cameo Nieuwe Media richt zich specifiek op internetproducties. Zo heeft deze divisie bijvoorbeeld de sites van SBS 6, Net 5, @Home Nederland, KPN Telecom, Unilever Recruitment, en het ANP gemaakt. Cameo Television Department maakt televisieprogrammas, series en documentaires, terwijl Cameo News Department de dagelijkse nieuwsprogramma's Het Nieuws voor SBS 6 en Hart van Nederland verzorgt. Cameo Short Cuts - dat onder de televisieafdeling valt - produceert in korte tijd en met beperkte budgetten commercials voor onder meer Peter Langhout Reizen, Princess en Disaronno Originale Amaretto.
Voor meer informatie over Cameo Media en Newsbites:

Cameo Media
Floris Wijers
Tel: 020-522 5600
Fax: 020-522 5650
floris.wijers@cameo.nl

DLV Public Relations
Shira Tabachnikoff / Christel van der Boom
Tel: 023-565 1918
Fax: 023-562 8386
info@dlvpr.nl

Deel: ' Cameo Media met Newsbites nieuwsleverancier internetsites '
Lees ook