Gemeente Haarlem

Campagne "Fiets naar je werk" groot succes bij Haarlemse ambtenaren

De campagne "Fiets naar je werk" met dit jaar als slogan "Trap ‘ns wat vaker naar je baas" heeft in de gemeente Haarlem al 120 actieve deelnemers opgeleverd. Deze 120 deelnemers fietsen dagelijks naar het werk en weer terug. Samen trappen zij in de actieperiode die duurt tot begin oktober ruim 169.000 kilometer bij elkaar, gemiddeld ongeveer tien kilometer per dag per deelnemer. Zowel het percentage deelnemers als het gemiddelde aantal kilometers per deelnemer zijn hoog in vergelijking met andere deelnemers.

Sinds april van dit jaar doet de gemeente Haarlem mee aan deze provinciale campagne. Deze campagne wordt woensdagmorgen 28 april officieel geopend door FNV-voorzitter Lodewijk de Waal. Hij fietst dan op zijn racefiets zijn dagelijkse route van Haarlem naar het FNV-kantoor in Amsterdam. De start is bij station Haarlem Spaarnwoude. Wethouder Karel van Broekhoven verricht mede de opening en geeft bij de aftrap Lodewijk de Waal een duwtje in de rug.

Het doel van campagne is om het gebruik van de fiets voor het woon-werkverkeer te stimuleren. Fietsen is gezond, milieuvriendelijk, verbetert de bereikbaarheid en is goedkoop.

Ruim veertig bedrijven in de provincie Noord-Holland doen inmiddels mee aan de campagne. De campagne wordt uitgevoerd door twee regionale centra voor ontwikkelings-samenwerking. Deelnemers aan de actie maken kans op het winnen van een fiets of één van de andere prijzen. Ook ontvangen zij een nieuwsbrief waarin het verloop en de resultaten van de actie staan.

27 mei 1999

persberichten

Deel: ' Campagne "Fiets naar je werk" Haarlem succesvol '
Lees ook