Gemeente Goes

Persbericht

16 maart 1999

Campagne "Hou Goes netjes"

Onder het motto: "Hou Goes netjes" is de gemeente samen met de politie en de spoorwegpolitie onlangs een campagne gestart om de fietsproblematiek bij het NS station op te lossen. In de directe omgeving van het station staan dagelijks fietsen fout geparkeerd omdat de bezitters hiervan geen gebruik maken van de aanwezige stallingsmogelijkheden. Rijwielen worden her en der op het voorplein geparkeerd en plantenbakken en verkeerspalen worden hierbij gebruikt als steun. De gemeente krijgt hier regelmatig klachten over omdat bezoekers van het stationsgebouw en andere bedrijven nabij het station hier last van hebben.

De campagne duurt zeven weken en bestaat uit verschillende activiteiten. Allereerst zijn negentig fietswrakken verwijderd die waarschijnlijk zijn achtergelaten door scholieren die hun studie in Goes hebben afgerond. Hierdoor kan de stallingscapaciteit weer optimaal worden benut. De Goese stadswachten treden de komende weken waarschuwend op en plaatsen verkeerd gestalde fietsen in de fietsenrekken. Als deze aanpak niet werkt dan gaat de politie in samenwerking met de spoorwegpolitie foutparkeerders bekeuren.

Voor het zuidelijke trottoir van het Stationsplein, het oostelijke trottoir van de Lijnbaan en het zuidelijke trottoir vanaf het P en R terrein tot aan het stationsgebouw geldt een parkeerverbod voor fietsen, behalve in daarvoor bestemde klemmen. Zowel aan de voorzijde van het station als aan de achterzijde is ruimte aanwezig voor het gratis stallen van (brom)fietsen. Onder het station is een bewaakte fietsenstalling.

Deel: ' Campagne "Hou Goes netjes" '
Lees ook