gemeente maastricht

093 campagne koop groen natuurlijk doen! in brusselsepoort

29 september 1999

op zaterdag 2 oktober opent wethouder john aarts om 11.00 uur de campagne koop groen natuurlijk doen! bij de info stand in het winkelcentrum brusselsepoort.

de campagne vindt plaats van 2 oktober t/m 9 oktober. vrijwel alle winkeliers in het winkelcentrum doen mee aan de actie, die tot doel heeft de consumenten maar ook de winkeliers te ondersteunen bij het doen van milieuvriendelijke en milieusparende aankopen. centraal in het winkelcentrum wordt een stand ingericht waar informatie te vinden is over de campagne. gedurende de campagneweek worden bij voldoende belangstelling vanuit deze stand elke dag excursies georganiseerd naar alle deelnemende winkeliers. de consumenten worden dan geïnformeerd over de milieuvriendelijke producten die bij de deelnemers te koop zijn.

de deelnemende winkeliers zullen extra aandacht schenken aan milieuvriendelijke producten. zo zullen zij deze producten een duidelijke plaats in hun winkels geven of er bordjes bij plaatsen. ook de consument kan natuurlijk zijn steentje bijdragen door bijv. producten te kopen die minder afval veroorzaken (bv. efficiënt verpakte rollen biscuits), minder schadelijke stoffen bevatten (bv. groene zeep, kringloop wc papier), schoon geproduceerd zijn (bv. aardappelen met eko-keur), minder energie en/of water verbruiken (bv. spaardoucheknop) of eens een keer met de fiets inkopen doen?

niet alleen de winkeliers in winkelcentrum de brusselse poort verkopen groene producten. ook bij diverse winkeliers in de overige winkelcentra en het stadscentrum kan de consument terecht. de adressen staan vermeld in de groene gids. deze is te koop bij de stadsbalie, de boerenmerret in wyck op donderdag en gedurende de campagneweek ook bij de info stand in winkelcentrum brusselse poort.

tijdens de actieweek zal de wekelijkse boerenmerret in wyck op donderdag 7 oktober nog grootser van opzet zijn dan normaal. er komen extra kramen, waardoor er ook plaats is voor natuurvoedingsproducten zoals droogwaren en noten. restaurant de posthoorn zal tijdens de boerenmerret op bestelling biologische koffie en thee aan haar klanten schenken. daarvoor zijn aan de kramen gratis consumptiebonnen verkrijgbaar.

Deel: ' Campagne Koop Groen Natuurlijk Doen in Maastricht '
Lees ook