Nieuws Gemeente Groningen


Campagne kwijtschelding van start
20 januari 1999
Vanaf deze week is het voor inwoners van de gemeente Groningen met een minimuminkomen weer mogelijk om kwijtschelding van belastingen aan te vragen. De gemeente werkt op dit gebied opnieuw samen met de provincie en de waterschappen.
Dat betekent dat het invullen van één formulier voldoende is om een verzoek in te dienen. Kwijtschelding is mogelijk voor de onroerende-zaakbelasting, verontreinigingsheffing, ingezetenenomslag en hondenbelasting.
Via een uitgebreide voorlichtingscampagne zal het onderwerp regelmatig onder de aandacht worden gebracht.
Het afgelopen jaar hebben ongeveer 12.000 huishoudens een verzoek om kwijtschelding gedaan.

Zalmsnip

Aan iedereen met een bijstands- of AOW uitkering die in 1998 kwijtschelding heeft gekregen, is voor het eerst al een verkort aanvraagformulier gestuurd. Daarmee hebben deze huishoudens een nieuwe aanvraag voor 1999 kunnen doen.
Nieuw is ook dat deze inwoners reeds in februari op het gemeentelijke aanslagbiljet kunnen zien of hun verzoek om kwijtschelding is toegekend.
Een deel van de bovengenoemde groep krijgt volgende maand zelfs geld toe van de gemeente. Dat komt door de Zalmsnip. Ook iedereen die kwijtschelding krijgt, ontvangt namelijk dit extraatje.

Deel: ' Campagne kwijtschelding gemeente Groningen van start '
Lees ook