Utrecht maakt zich op voor Campagne Onderhuids


Evenement Onderwijs & Racisme op 19 oktober 2015

UTRECHT, 20151013 -- Op maandag 19 oktober 2015 (20.00 - 22.00) doet de landelijke campagne Onderhuids Utrecht aan. In Wijkcentrum Oase (Zuilen) gaan we op zoek naar onze eigen verborgen voorkeuren en vooroordelen. Bas Gadiot doet de Onderhuids-test met de zaal en we bespreken het thema onderwijs en racisme met experts. Ook de bekende documentairemaakster Anousha Nzume, wethouder Jongerius en Singer-songwriter Case Mayfield (Grote Prijs van Nederland) geven acte de presence. De gratis bijeenkomst is de allerlaatste bijeenkomst voor de presentatie van het Onderhuids Maatschappelijk Akkoord aan Lodewijk Asscher op 28 oktober. Na afloop vindt er een borrel plaats met het mensenrechtencafé.

Onderhuids
De campagne Onderhuids gaat over (on)bedoelde of (on)bewuste raciale discriminatie. Ook verwijst de naam Onderhuids naar de spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen en religies in Nederland; spanningen die kunnen bijdragen aan polarisatie en zelfs radicalisering. Onderhuids staat niet voor de opgeheven vinger, maar geeft antwoord op de vraag of onze eigen voorkeuren en vooroordelen niet leiden tot (on)bedoelde discriminatie en racisme en roept daarbij op tot introspectie, dialoog en verbinding. Meer informatie via www.onderhuids.nl.

Utrecht
Onderhuids organiseerde het afgelopen jaar twaalf bijeenkomsten van Hengelo tot Middelburg. Samenwerking met gemeenten, maatschappelijke organisaties, (betaald) voetbalclubs en instellingen was essentieel. Voor het evenement in Utrecht werkt Onderhuids samen met Al Amal, Stichting Asha, Artikel 1 Midden Nederland, het Mensenrechtencafé Utrecht, Stichting Ulu Moskee, Stichting Multicultureel Netwerk, het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (UU), het Centrum voor Conflict Studies (UU), het Ethiek Instituut (UU) en de Vrije Universiteit  Amsterdam. Daarnaast presenteert Onderhuids op 28 oktober een Maatschappelijk Akkoord met 28 concrete en haalbare maatregelen aan Lodewijk Asscher. 


Deel: ' Campagne Onderhuids tegen (on)bedoeld racisme doet Utrecht aan '
Lees ook