Gemeente Rotterdam

Start campagne agressie in de sport

De gemeente Rotterdam en de Rotterdamse sportbonden starten op donderdag 27 september de campagne "Fluit geweld terug, doe sportief mee!" tegen agressie in de sport. Deze campagne moet verenigingen, spelers en ouders bewust maken van het toenemende geweld bij sportwedstrijden.

TV Rijnmond en Radio Rijnmond ondersteunen de campagne, onder meer door het uitzenden van speciaal voor het doel gemaakte commercials. Naast deze spotjes krijgt iedere sportvereniging een pakket met folders en posters en een voorlichting hoe met het probleem van agressie omgegaan moet worden. In de loop van het jaar zullen andere activiteiten zoals clinics en een fairplay-trofee worden gehouden. Een eerdere geplande startbijeenkomst werd in verband met de gebeurtenissen in de VS afgelast.

Startsein
Bij voetbalvereniging DRL, Spinozaweg 498 in Rotterdam, wordt op donderdag 27 september a.s. vanaf 18.00 uur het startsein gegeven voor de campagne. Daarbij zullen Wethouder Janssens (Sport en Recreatie) en de voorzitter van het Sportplatform, Gerard van Rijk aanwezig zijn. Oud-voetbalinternational Bennie Wijnstekers zal vervolgens de jeugd van een speciale training voorzien. DRL is een vereniging die veel doet om fairplay bij de leden te bevorderen.

Vervolg campagne
Na deze openingsavond van `Fluit geweld terug, doe sportief mee!' worden enkele startbijeenkomsten georganiseerd in oktober. Gedurende twee avonden wordt voorlichting gegeven. Ervaringen met en maatregelen tegen sportgeweld worden belicht en uitgewisseld. Het doel is gebruik te maken van elkanders kennis en samen verder te werken aan het bestrijden van agressie en geweld op en rond de sportvelden in Rotterdam.

Ook krijgt ieder aanwezig bestuur het startpakket uitgereikt. Daarmee kan duidelijk worden gemaakt dat de club achter de campagne staat. Mocht er vervolgens nog behoefte bestaan aan inhoudelijk advies en ondersteuning, dan kunnen besturen aankloppen bij consulenten van sportbonden. In de loop van het sportjaar zullen nog andere activiteiten in het kader van "Fluit geweld terug, doe sportief mee!" volgen.

Deel: ' Campagne tegen agressie in de sport '
Lees ook