CAMPINA BV

Campina neemt het duitse Strothmann over

Overname versterkt de positie van Campina in één van de belangrijke Europese zuivelmarkten

In lijn met haar strategie om haar positie in één van de belangrijke Europese zuivelmarkten verder te versterken, heeft Campina het Duitse Strothmann overgenomen. Molkerei H. Strothmann GmbH, gevestigd in Güthersloh, is een private zuivelonderneming en gespecialiseerd in desserts, yoghurt en zuiveldranken. Met circa 330 werknemers realiseerde het bedrijf in 2001 een omzet van ongeveer EUR 120 miljoen. Financiële details van de overeenkomst worden niet bekend gemaakt.

Het merendeel van de producten van Strothmann is bestemd voor de Duitse markt, maar de onderneming opereert ook in andere EU-landen. Molkerei H. Strothmann GmbH zal onderdeel gaan uitmaken van de groep Campina Duitsland.

Campina behoort tot de top drie in de Duitse zuivelmarkt met merken als Landliebe en Campina. In de dessertmarkt bekleedt de onderneming met 19 procent marktaandeel de nummer een positie in Duitsland, de grootste consumentenmarkt in Europa. Met de overname van Strothmann groeit deze toppositie uit tot 22 procent en maakt Campina duidelijk dat de onderneming doorgaat met het implementeren van haar groeistrategie. Deze strategie bestaat uit het via innovatie en acquisities groeien in het dessertsegment in Europa en in zuiveldranken in West-Europa.

De derde pijler van de groeistrategie van Campina is gericht op Industriële Producten, haar wereldwijd opererende groep (onder meer DMV International) die zich met vernieuwende ingrediënten richt op de voedings- en farmaceutische industrie in onder meer Europa, de Verenigde Staten en Japan.

Het doet me deugd dat we Molkerei Strothmann kunnen integreren in onze onderneming,zegt drs J. J.G.M. (Tiny) Sanders, Voorzitter van de Hoofddirectie van Campina bv. De overname past uitstekend in onze groeistrategie en de wens om bovengemiddeld te groeien met desserts in Europa. Strothmann is een bedrijf dat goed bekend staat in Duitsland en de onderneming heeft in de afgelopen jaren met succes een aantal vernieuwende producten gelanceerd. In combinatie met de sterke positie van Campina Duitsland, met de merken Landliebe en Campina, betekent de overname een versterking van de positie van Campina. Ik verwacht dan ook dat deze gebundelde kracht ons extra kansen zal geven voor groei van het marktaandeel.

Werknemers, ondernemingsraden en vakbonden zijn geïnformeerd over de overname van Strothmann.

Deel: ' Campina neemt het duitse Strothmann over '
Lees ook