FNV BONDGENOTEN

Campina verhuist Mona-toetjes, 150 man op straat

FNV Bondgenoten: Campina verhuist Mona-toetjes, 150 man op straat

Zuivelbedrijf Campina gaat weer reorganiseren. De productie van Mona-toetjes verhuist van Woerden naar Maasdam. Hierdoor raken 150 werknemers in Woerden hun baan kwijt. In Maasdam sluit de fabriek voor dagverse melk. Die productie moet worden overgenomen door fabrieken in Heiloo, Eindhoven en Rotterdam. FNV Bondgenoten bestuurder Aad in 't Veld in een eerste reactie: 'Je kunt je afvragen hoe ver Campina nog kan gaan met deze behandeling van het personeel. Het bedrijf trekt een grote wissel op de medewerkers door voortdurend reorganisaties bij te stellen. Het ene moment denk je dat je veilig zit en dan zit je weer in de gevarenzone'.

In 2004 neemt Campina (eindelijk) een besluit over de toekomst van de fabriek in Hilversum in het kader van de woensdag aangekondigde operatie Innovatie Versproductie Nederland. In 't Veld heeft wel begrip voor de beweegredenen van de directie: 'De mensen drinken steeds minder melk en Campina moet inspelen op de marktontwikkelingen. Het is goed dat de directie alert is. Maar je kunt je afvragen hoeveel wisselingen de medewerkers nog kunnen verdragen'.

Voor de getroffen werknemers is het bestaande sociaal plan van toepassing. Campina heeft aangekondigd dat niet alle mensen herplaatst kunnen worden. Het is nu al zeker dat hulp bij het vinden van werk buiten Campina nodig zal zijn.

Deel: ' Campina verhuist Mona-toetjes, 150 man op straat '
Lees ook