GEMEENTE APELDOORN

Canadese onderscheiding Stichting bevrijding '45

(Dit persbericht is op verzoek van de Stichting bevrijding '45 geplaatst via het ANP-abonnement van de gemeente Apeldoorn)

Persbericht Stichting bevrijding .45 (Nr. 2, september 1999)

Canadese onderscheiding website Stichting bevrijding .45

De Stichting bevrijding .45 heeft van de Canadian Veteran.s Alliance een onderscheiding gekregen voor haar website. De Canadian Veteran.s Alliance Award of Excellence, zoals de onderscheiding heet, wordt alleen uitgereikt aan organisaties die zich zeer verdienstelijk maken ten behoeve van Canadese veteranen.

De site van de Stichting .45 (www.apeldoorn-canada.com) wordt door de Canadian Veteran.s Alliance zeer informatief en aantrekkelijk genoemd en draagt volgens deze organisatie bij aan het begrip voor de Canadese veteranen.

De Stichting bevrijding .45 organiseert in 2000 herdenkings- en bevrijdingsactiviteiten ter herinnering aan de bevrijding van Apeldoorn op 17 april 1945 door de Canadezen. In 2000 vormen de onthulling van het Nationaal Canadees Bevrijdings Monument en het Nationaal Veteranen defilé de hoogtepunten van het programma.

De Stichting bevrijding .45 beraadt zich op dit moment over de koers die de stichting in de toekomst wil volgen. Uiteraard zullen de herdenkingsactiviteiten ook in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen. Daarnaast overweegt de Stichting bevrijding .45 ook accenten te gaan leggen op het nadrukkelijk betrekken van jongeren bij het begrip .Vrijheid. en het verstevigen van de landenband tussen Canada en Nederland.

Als gevolg van deze nieuwe koers heeft de Stichting bevrijding een nieuw logo in gebruik genomen die deze nieuwe koers onderstreept. Door het gebruik van internet (een eigen site) hoopt de stichting ook jongeren te betrekken bij haar activiteiten.


----

Meer informatie?
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen met de persvoorlichter van de Stichting bevrijding .45; Robert Scholten. Deze is te bereiken via: 055 . 580 1363 of via
06 . 51 52 64 57.

20 sep 99 12:32

Deel: ' Canadese onderscheiding website Stichting bevrijding '45 '
Lees ook