Euronext Brussels

Euronext deelt mee - 01/10/2001

Canadian Pacific Limited - Splitsing van de vennootschap in 5 vennootschappen - Informatie Markttransfert - Tijdelijke notering

Canadian Pacific Limited - Splitsing van de vennootschap in 5 vennootschappen - Informatie Markttransfert - Tijdelijke notering

. Toondercertificaten van gewone aandelen

ISIN codenummer: BE0004528668 SRW codenummer: 4528.66
Stock codenummer : CP

(Onder voorbehoud van de goedkeuring door de bevoegde Belgische en Canadese Autoriteiten).

Op de BAV van 26.09.2001, hebben de aandeelhouders van de holding « Canadian Pacific Limited » het voorstel van «Arrangement» die de splitsing van de activiteiten van de vennootschap in 5 aparte vennootschappen -waarvan 4 nieuwe- voorzien heeft, aanvaard. Deze vennootschappen zijn :
- « Canadian Pacific Railway Ltd » en « C P Ships Ltd », actief in de « vervoer » sektor.

- « Fording Inc. » en « PanCanadian Energy Corporation », actief in de « Energie » sektor
en

- « Fairmont Hotels & Resorts », vijfde vennootschap bekomen door de splitsing , (ex- Canadian Pacific Ltd ), die de activiteiten « Hotels » heeft bewaard.

Deze splitsing zal worden uitgevoerd in Toronto en New York vanaf 03.10.2001.
Er wordt overgegaan te Toronto en New York tot de uitkering van :
- 0,50 nieuw gewoon aandeel « Canadian Pacific Railway Ltd» ( Spoorwegen)

- 0,25 nieuw gewoon aandeel « C P Ships Ltd » ( Scheepvaart)
- 0,166 nieuw gewoon aandeel « Fording Inc. » (Kolenproductie)
- 0,684 nieuw gewoon aandeel « PanCanadian Energy Corportion » (Olie en gas) en

- 0,25 gewoon aandeel « Fairmont Hotels & Resorts Inc. » (ex-Can Pac Ltd, na wijziging van haar maatschappelijke benaming) ( hotels) , aan de aandeelhouders van de vennootschap die in de register van de vennootschap ingeschreven zijn op 05.10.2001 « Record Date », door omruiling tegen elk oud gewoon aandeel « Canadian Pacific Ltd» in bezit.

N.B. : In navolging van deze splitsing zullen de oude gewone aandelen « Canadian Pacific Ltd » geschrapt worden te Toronto en New York vanaf 02.10.2001 (na beurs) en de gewone aandelen « Fairmont Hotels & Resorts Inc. » alsook de nieuwe gewone aandelen van de 4 andere vennootschappen zullen genoteerd worden in Toronto en New York vanaf donderdag 03.10.2001.

WAT BETREFT DE UITGEGEVEN B.O.A.L. TOONDERCERTIFICATEN VAN GEWONE AANDELEN « Canadian Pacific Limited» DIE IN BRUSSEL GENOTEERD ZIJN:

De technische kenmerken van de omruiling in Belgïe betreffende de in Brussel genoteerde toondercertificaten van aandelen « Canadian Pacific Ltd » zullen later vastgesteld en meegedeeld worden.

Ondertussen zullen deze certificaten (Stock Code : CP) in de oude vorm op de Eerste markt van Euronext Brussels genoteerd blijven. Deze zullen vanaf donderdag 04.10.2001 overgebracht worden van de markt « Continu Groep A3 » naar de markt « Dubbele Fixing Groep A7 » en zullen voorkomen in de Koerslijst met de vermelding « Tijdelijke notering » (Effecten tot omruiling) tot op een nader te bepalen datum.

De cliëntenorders moeten niet door de cliënten opnieuw ingebracht worden. Om louter technische redenen, zullen deze veranderingen de annulatie in het verhandelingsysteem van al de huidige orders als gevolg hebben.
De tussenpersonen moeten in het verhandelingsysteem vóór de opening van de markt op donderdag 04.10.2001 de orders die aanwezig waren op 03.10.2001 na beurs en die daarna geldig blijven, opnieuw inbrengen.

Bron: Euronext Brussels
Provider: Euronext Brussels

Zoekwoorden:

Deel: ' Canadian Pacific Limited Splitsing van de vennootschap '
Lees ook