Ingezonden persbericht


Canon Europe blijft partner Mc Laren Formule 1-team

Hoofddorp, 6 mei 2002 -- Canon Europe en McLaren verlengen hun verbintenis met meerdere jaren. Hierdoor blijft Canon Europe de officiële leverancier van de beeldverwerking en informatietechnologie van het Formule 1-team van West McLaren Mercedes.

Canon Europe levert het West McLaren Mercedes-team de snelste en beste beeldverwerking en informatietechnologie voor hun werkzaamheden op het circuit in het nieuwe communicatiecentrum, dat vorige maand voor het eerst werd gebruikt bij de Grote Prijs van Italië op het circuit van San Marino.

De professionele fotografische apparatuur van Canon maakt het mogelijk om de mooiste momenten op topsnelheid in de Formule 1 races vast te leggen. Gedurende de races informeren de Canon Business Solutions (netwerkapparatuur, oplossingen voor fotokopie, printer, scanner en fax) sportcommentatoren en de media over de hele wereld over de laatste wedstrijdontwikkelingen.

De geavanceerde producten en oplossingen van Canon zijn een essentieel onderdeel van de interne en externe communicatie en het succes van het West McLaren Mercedes-team. De nieuwste technologieën van Canon op het gebied van printers, faxen en kopieerapparaten printen statistieken met de gegevens en prestaties van elke race. Deze worden verspreid onder de coureurs en monteurs voor de analyse en nabespreking van de race.

"Onze verbintenis met het West McLaren Mercedes-team is en blijft heel succesvol", zegt Hajime Tsuruoka, CEO van Canon Europe. "Canon heeft onderzoek en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Met het West McLaren Mercedes-team als partner hebben we een prachtig platform. Niet alleen om onze huidige producten te tonen, maar nog belangrijker ook voor onze toekomstige producten."

Ron Dennis, bestuursvoorzitter en CEO van de TAG McLaren Groep zegt: "Het is altijd erg bevredigend als partners hun contract met ons willen verlengen. Canon Europe is een van de wereldleiders in deze sector. Wij zijn trots dat we de geavanceerde technologie van Canon kunnen blijven gebruiken."

McLaren
McLaren International, het bedrijf achter het West McLaren Mercedes-team, is in 1980 opgericht na de fusie van Team McLaren en Project Four, de race-onderneming van Ron Dennis. Sinds het debuut in 1966 heeft McLaren meer Grote Prijzen gewonnen, in totaal 134, dan elke andere Formule
1-constructeur. McLaren is daarmee een van de succesvolste teams in de geschiedenis van de Formule 1. Voor meer informatie over McLaren: www.mclaren.com

Canon Europe
Canon Europe is een divisie van Canon Inc. Japan, een toonaangevende en innoverende leverancier van beeldverwerkings- en
informatietechnologie-oplossingen voor de consumentenmarkt en de zakelijke markt.

Canon Europe richt zich op twee duidelijk gedefinieerde markten: Business Solutions (netwerkapparatuur: oplossingen voor fotokopie, printer, scanner en fax), en Consumer Imaging (Input Solutions: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Output Solutions: Bubble Jet en andere printers).

Canon Europe levert bovendien Industrial Products, waaronder lenzen voor televisiecamera's, en semiconductors en medische apparatuur.

Canon Europe biedt werk aan meer dan 12.000 mensen in 19 landen.


---
Persinformatie:
Canon Nederland N.V.
Henk Steenbergen
Manager Corporate Communications
Neptunusstraat 1
2132 JA Hoofddorp
Tel.: (023) 567 02 36
Email h.steenbergen@canon.nl


---

Deel: ' Canon Europe blijft partner Mc Laren Formule 1-team '
Lees ook