Ingezonden persbericht

Canon sponsort Europees UEFA-voetbalkampioenschap in Lissabon in 2004

Hoofddorp, 28 januari 2003 - Canon is officieel sponsor geworden van het Europees voetbalkampioenschap dat de UEFA in 2004 in Portugal organiseert. Deze overeenkomst is gisteren gesloten in het House of European Football in Nyon, Zwitserland door UEFA-voorzitter Gerhard Aigner en Hajime Tsuruoka, President en Chief Executive Officer van Canon Europa.

Canon neemt deel aan het sponsorprogramma als als Official Partner van de UEFA EURO 2004 met een reeks producten, zoals digitale fotocamera´s, printers, kopieerapparatuur en faxen. De overeenkomst is er een in een lange traditie die Canon met voetbal heeft. Eerder sponsorde Canon de competitie voor landskampioenen (1995-2000), de wereldbeker-kampioenschappen (1978-1998) en het Europees UEFA-voetbalkampioenschap (1980-1996).

Hajime Tsuruoka, President en CEO van Canon Europa stelde: "Voetbal is een echte team- en kijksport, wat ons als leverancier van beeldverwerkingsproducten bijzonder aanspreekt. Dit sluit goed aan bij Canon's 'You Can'-filosofie, waarmee we mensen in staat willen stellen hun individuele creativiteit te uiten en te delen door de inzet van de laatste digitale technologieën."

Ten behoeve van de vlotte organisatie, levert Canon printers, faxen en fotokopieer-apparatuur. Daarnaast assisteert Canon sportfotografen met hun lenzen en camera´s vanuit tien steunpunten op de locaties waar wedstrijden worden gehouden. Canon schaart zich als UEFA-sponsor in een rij met Carlsberg, McDonald's, Coca-Cola en JVC. UEFA verwacht nog drie overeenkomsten te zullen sluiten.

Canon Nederland NV
Canon is de toonaangevende, innovatieve leverancier van beeldverwerkings- en informatietechnologie-oplossingen voor consumenten en de zakelijke markt. Canon Nederland richt zich op twee markten:

- zakelijke netwerkapparatuur: oplossingen met inbegrip van fotokopie, printer, scanner en fax en digitaal documentenbeheer;
- consumenten-beeldverwerking: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Bubble Jet en overige (foto)printers. Canon Nederland maakt onderdeel uit van Canon Europa, dat op zijn beurt een divisie is van Canon Japan. Canon Nederland is gevestigd in Hoofddorp en er werken ruim 500 mensen.

Persinformatie:
Canon Nederland Lubbers & De Jong* Henk Steenbergen P. van Reeuwijk

Neptunusstraat 1 Keizersgracht 219 2132 JA Hoofddorp 1016 DV Amsterdam

t : (023) 567 02 36 (020) 421 05 65 e : h.steenbergen@canon.nl piet@l-dj.nl


* Digitale tekst en beeld van de ondertekening beschikbaar.

Deel: ' Canon sponsort Europees UEFA-voetbalkampioenschap in Lissabon in 2004 '
Lees ook