Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

CAO-overleg Bloemendetailhandel loopt tegen een eindbod aan

Voor de nieuwe CAO Bloemendetailhandel hebben de werkgevers een eindbod gedaan. Daarmee hebben de werkgevers aangegeven dat zij niet verder wensen te onderhandelen. In duidelijke bewoordingen: slikken of stikken.
>> volledige tekst eindbod werkgevers

Het is tot een eindbod en niet tot een akkoord gekomen omdat de Dienstenbond CNV vindt dat u er in de CAO onvoldoende op vooruit gaat. Het loonbod is weliswaar conform onze vraag maar wij hadden graag gezien dat de werkgevers akkoord waren gegaan met de uitbreiding van de salarisschalen met twee extra periodieken. Voorts was er met de werkgevers niet te praten over het afschaffen van de wachtdagen bij ziekte.

Positieve punten van het eindbod zijn volgens de Dienstenbond CNV zondermeer: de loonsverhoging, de looptijd, de verbetering van de kinderopvang en het initiëren van een internationaal project gericht op de ontwikkeling van de werknemers: internationale collegialiteit. Voorts wordt de CAO in een tekstueel helder jasje gegoten. Hopelijk zal dan ook het aantal werkgevers die zich aan de CAO houden toenemen. De Dienstenbond CNV heeft namelijk de indruk dat veel werkgevers in de Bloemendetailhandel niet kunnen lezen.

Leden van de Dienstenbond CNV adviseren wij om via hun stembiljet (dat aan hen is toegestuurd) aan te geven of ze kunt instemmen met het eindbod van de werkgevers. Wanneer een meerderheid van de leden instemt dan zal de Dienstenbond CNV op basis van het eindbod een nieuwe CAO afsluiten.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder voor de bloemen-detailhandel, Martijn Donker. Telefoon: (035) 577 39 07. Email: hilversum@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 24 mei 2002.

Deel: ' CAO-overleg Bloemendetailhandel loopt tegen een eindbod aan '
Lees ook