Gemeente Capelle a/d IJssel


Capelse jongeren bieden Roemeens ziekenhuis de helpende hand

De groep vertrekt zaterdagochtend vanaf Schiphol naar het Roemeense stadje Techirghiol, waar zij de eet- en recreatiezaal van het Camin Spital (psychiatrisch ziekenhuis) gaan opknappen. Begin deze week is reeds een vrachtwagen met tal van hulpgoederen, waaronder een tafeltennistafel, een fitnessapparaat, een televisie, speciale matrassen en rolstoelen, naar Roemenië vertrokken.

Het Baken en De Bouwsteen
De Capelse scholen Het Baken en De Bouwsteen hebben ieder op hun manier een bijdrage geleverd aan het project in Techirghiol. Tijdens de bijeenkomst met de ambassadeur overhandigen vertegenwoordigers van De Bouwsteen vier zelfvervaardigde schilderijen voor in de eetzaal van het ziekenhuis. Van Het Baken ontvangt de ambassadeur een cheque met de opbrengst van een sponsorloop.

Jeugd voor Europa
Het bezoek van de Capelse jongeren aan Roemenië maakt onderdeel uit van het Jeugd voor Europa subsidieprogramma van de Europese Commissie. Jeugd voor Europa bestaat sinds 1989 en is bestemd voor jongeren tussen 15 en 25 jaar. Het geeft jongeren de kans om buiten schoolverband gebruik te maken van de mogelijkheden die de Europese eenwording biedt met betrekking tot participatie en mobiliteit. Vooral in het jeugd- en jongerenwerk wordt veel gebruik gemaakt van dit programma.

Deel: ' Capelse jongeren bieden Roemeens ziekenhuis helpende hand '
Lees ook