Koninklijke Ahold


Caprabo wordt lid van AMS Marketing Service

Zaandam, 22 juli 2002 - De Europese inkoop- en marketingalliantie AMS maakt bekend dat de vooraanstaande Spaanse supermarktonderneming Caprabo het elfde lid zal worden in september 2002.

Caprabo, met een hoofdkantoor in Barcelona, heeft een jaaromzet van circa Euro 1,6 miljard. De onderneming heeft retailactiviteiten in geheel Spanje, waaronder 500 supermarkten en 25 tankstations. Het bedrijf werd opgericht in 1959 en heeft circa 12.000 medewerkers.

AMS, de op een na grootste inkoopalliantie van Europese supermarktondernemingen, werd opgericht in 1988. Doelstelling is het behalen van voordelen voor de leden, de leveranciers en de meer dan 100 miljoen klanten die wekelijks winkelen bij de 22.000 winkels van de AMS-leden. De AMS retailers hebben op jaarbasis een gezamenlijke omzet van meer dan Euro 100 miljard.

Commentaar van Fèlix Fernàndez, AMS Managing Director 'We zijn verheugd over de deelname van Caprabo in AMS, zegt Fèlix Fernàndez, Managing Director van AMS Marketing Service. 'Met Caprabo als nieuwe partner zal Zuid-Europa sterker vertegenwoordigd zijn in de alliantie. De expertise en ervaring van Caprabo voegt duidelijk waarde toe aan onze alliantie.'

Commentaar van Xavier Argente, Caprabo CEO
'De aansluiting van Caprabo bij AMS biedt ons nieuwe kansen ten aanzien van leveranciers en verbetering van onze inkoopmogelijkheden voor huismerken onder het Caprabo-merk.'

Met 14 jaar ervaring is AMS goed gepositioneerd om de belangen van vooraanstaande internationale en nationale supermarktondernemingen te waarborgen. AMS heeft de laatste jaren een reeks van internationale inkoop- en marketinginitiatieven ontplooid, waaronder het EURO SHOPPERÔ - merk, Europese huismerken, internetveilingen en vele gezamenlijke marketingovereenkomsten met leveranciers van merkartikelen.

Het internationale AMS team is actief vanuit Nederland. AMS heeft daarnaast een kantoor in Zwitserland ten behoeve van de EURO SHOPPER handelsmerkactiviteiten. De huidige AMS leden zijn: Ahold - Nederland, Dansk Supermarked Groep - Denemarken, EDEKA - Duitsland, Hakon - Noorwegen, ICA - Zweden, Jerónimo Martins Retail - Portugal, Kesko - Finland, OPERA - Frankrijk, Safeway - Verenigd Koninkrijk en Superquinn - Ierland.

Uit naam van AMS Associated Marketing Service
Ahold Corporate Communicatie: 075.659.5720, GSM Annemiek Louwers: +31.6.53.98.16.06

Koninklijke Ahold N.V
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
tel: +31 (0)75 659 57 20
fax: +31 (0)75 659 83 02
https://www.ahold.nl

Deel: ' Caprabo wordt lid van AMS Marketing Service '
Lees ook