Cardio Control NV

Cardio Control sluit belangrijke samenwerkingsovereenkomst in Duitsland, sluit tweede kwartaal af met winst

Kwartaalbericht Cardio Control NV 05-07-2002

Cardio Control sluit belangrijke samenwerkingsovereenkomst in Duitsland, sluit tweede kwartaal af met winst

Cardio Control NV, gevestigd in het hart van Delft en gespecialiseerd in medische diagnostiek, heeft een belangrijke
samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de Duitse firma Albis, één van de grootste aanbieders van patiënten informatie systemen.

Dankzij deze overeenkomst verwacht de Duitse dochteronderneming een flinke groei in omzet en resultaat te kunnen realiseren. Albis heeft meer dan 4.000 artsen als klant in Duitsland, en brengt sinds enkele jaren een 32-bit Windows-versie op de markt, die geïntegreerd is met de software voor medische diagnostiek van Cardio Control. De samenwerking heeft betrekking op verkoop en marketing van Cardio Control systemen.

Deze belangrijke samenwerkingsovereenkomst in Duitsland volgt een maand na de melding van de grootste opdracht in de 20-jarige geschiedenis van Cardio Control.

In een toelichting zegt algemeen directeur Dick van Luijk: Met deze samenwerking en de installatie van onze software in circa 40 ziekenhuizen in Duitsland vanwege de mega-order die wij vorige maand hebben gemeld, zal onze bekendheid in Duitsland aanmerkelijk toenemen. Wij hopen meer Duitse firmas te vinden waarmee we verder kunnen samenwerken, zoals we dat in Frankrijk nu succesvol met Siemens doen voor de ziekenhuismarkt.

Op basis van de laatste gegevens verwacht Van Luijk voor het tweede kwartaal een bescheiden winst te kunnen rapporteren bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus. Voor het derde en vierde kwartaal worden zeer goede resultaten verwacht, die ertoe zullen leiden dat het huidige boekjaar met een mooie winst wordt afgesloten.

Sinds 4 jaar staat Cardio Control genoteerd op de startersbeurs van Euronext, onderdeel van Euro.NM. De laatste 10 jaar groeide de omzet gemiddeld met ruim 30% per jaar (in 2001 met 48%). Verwacht wordt door de directie dat dit ook de komende 10 jaar het geval zal zijn. Binnenkort wil Cardio Control daarom de stap naar de gewone Effectenbeurs maken.

Voor meer inlichtingen:

Cardio Control NV
Afdeling Investor Relations
Mercuriusweg 1
2624 BC Delft

Inlichtingen: 015-750.5000
Fax : 015-750.5050
E-mail: info@cardiocontrol.com
Web : www.cardiocontrol.com

©2002 | Cardio Control NV | Mercuriusweg 1 | 2624 BC Delft | e-mail info@cardiocontrol.com

Deel: ' Cardio Control sluit belangrijke samenwerkingsovereenkomst in Duitsl.. '




Lees ook