GELREDOME

Al ruim 30 jaar een legende 'Santana in Gelredome'

Arnhem, 28 november 2001 - Mojo Concerts en Diba International hebben de legende Carlos Santana uitgenodigd voor een eenmalig concert in Nederland. Op maandag 20 mei 2002 brengt Santana een breed scala van nieuw en oud materiaal ten gehore in Gelredome.

De lange en zeer succesvolle carrière van Santana begon al midden jaren zestig in San Francisco. In het Latin district ontstond uit jamsessie's van Carlos Santana, Gregg Rolie en David Brown al snel The Santana Blues Band. Hun debuutoptreden op San Francisco's Fillmore West zorgde niet alleen voor een staande ovatie maar ook voor een uitnodiging voor het legendarische Woodstock Festival. Na het overweldigende succes op Woodstock volgde meteen een platencontract en hun debutalbum Santana dat meteen met platina werd beloond.

Door de jaren heen heeft de band te maken gehad met diverse personeelswisselingen maar dat ging niet ten koste van de populariteit. Tijdens de afgelopen dertig jaar heeft Santana voor maar liefst 20 miljoen (!) mensen opgetreden. Met het laatste album Supernatural werden echt alle records gebroken; meer dan 20 miljoen albums zijn hiervan wereldwijd verkocht en de band kreeg maar liefst 8 grammy-awards. Het nieuwe album staat voor juni 2002 in de planning maar eerst is de band live te zien in Gelredome.

Evenementen Gelredome

Naast een locatie voor concerten is Gelredome tevens uitstekend gepositioneerd in de markt voor grote besloten bedrijfs-evenementen (meer dan 15.000 bezoekers). Deze laatste groep van evenementen komt niet vaak in de publiciteit maar is van gelijk belang voor Gelredome. Het is verheugend om te constateren dat een reeks van internationale en nationale ondernemingen en overheden inmiddels de weg naar Gelderland heeft gevonden voor het nu lopende seizoen in het Gelredome. Voor een overzicht van de op dit moment geboekte grootschalige evenementen verwijzen wij u naar de bijlage.

Financiering Gelredome

Naar aanleiding van berichtgevingen in de pers inzake de financiële positie van ons multifunctionele evenementencomplex en gezien het feit dat wij bijzonder veel waarde hechten om aan u de juiste berichtgeving te verstrekken, hierbij de huidige stand van zaken.

De directie is in nauw overleg met de provincie Gelderland, de gemeente Arnhem, particuliere investeerders en onze huidige financiers om te komen tot een herfinanciering en schuldsanering van Gelredome. Het doel is te komen tot een aflossingstempo van de hypothecaire leningen dat beter past bij de exploitatie van Gelredome. Door de huidige korte aflossingstermijn van 10 jaar is de jaarlijkse aflossingslast te hoog.

De huidige exploitatie levert een aanzienlijke inkomstenstroom op, maar te weinig voor de huidige rente- en aflossings-verplichtingen. De financiële problemen worden in hoofdzaak niet veroorzaakt door de exploitatie, maar zijn ontstaan door niet passende leningsvoorwaarden.

Het overleg heeft tot op heden nog niet geleid tot een definitief besluit. Voor de korte termijn heeft de directie daarom een overbruggingskrediet aangevraagd bij de provincie Gelderland.

De directie is er van overtuigd dat Gelredome haar bestaansrecht heeft bewezen en is hoopvol gestemd over een voor Gelredome positieve uitkomst van het overleg.

Gelredome gaat daarnaast onverminderd voort met haar strategie om haar positie en goede reputatie in de markt van evenementen, concerten, bedrijfs- en produkt-presentaties et cetera, verder te verstevigen. De vanaf 2000 ingezette groei van de bezettingsgraad en het netto-resultaat zet zich voort. Ter illustratie, de stijging van de bruto winst uit evenementen in het seizoen 2000-2001 is 65%, afgezet tegen het voorgaande boekjaar. Voor het lopende seizoen verwachten wij een stijging van dit resultaat met ruim 30%.
Naast de voetbalwedstrijden verwachten wij voor 2001-2002 ten minste 18 grootschalige evenementen. Daarnaast zijn er de dagelijkse zaalverhuringen en rondleidingen. Wij verwachten dat het totale bezoekersaantal zal stijgen met 13% naar 850.000 bezoekers ten opzichte van 750.000 in het vorige seizoen.

Terug naar het nieuws van vandaag:

Santana
+ support act

Maandag 20 mei 2002 - Gelredome - Arnhem
Aanvang: 19.30 uur
Entree: fl 96,- (43,56 euro), fl 86,- (39,03 euro)

Kaartverkoop begint a.s. zaterdag 1 december om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-300.1250 (99 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.


---
NOOT voor de REDACTIE: Afzender van dit persbericht is Gelredome. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gelredome, de heer P. van Sliedrecht of J. van Amstel, telefoon: 026-880 7003

Gelredome seizoen 2001-2002: Grootschalige evenementen (per 28 november 2001)

Periode Evenement Aantal eventsdagen

Juli-Augustus U2 3 x Oktober HBO-I Bedrijvendag 1 x Hema 75 jaar 1 x November Volkswagen VoorkeurselectieShow 3 x Stichting Jeugd in Beweging 1 x December Concert Janet Jackson geannuleerd i.v.m. gebeurtenissen in de V.S. Concert Guns N Roses geannuleerd i.v.m. gebeurtenissen in de V.S. Besloten Bedrijfsfeest 1 x Slotmanifestatie Int. Jaar -
van Vrijwilligers 1 x Januari Businessclub Beurs-
Vitesse/Gelredome 1 x April Big Night,-
Besloten bedrijfsfeest 2 x Big Business Event 1 x Mei Besloten bedrijfsfeest 1 x Concert Santana 1 x Juni EO Jongerendag 1 x

Totaal aantal Gelredome-evenementsdagen 18 x Vitesse-wedstrijden en de wedstrijden
PSV-Galatasaray en Nederland-Andorra 20 x

TOTAAL 38

29 nov 01 11:41

Deel: ' Carlos Santana geeft concert in Gelredome Arnhem '
Lees ook