Nederlands Kampioen Carmien Michels behaalt 3e plaats op WK Poetry Slam in Parijs

PERSBERICHT - 1 juni 2016, Utrecht

Nederlands Kampioen Carmien Michels behaalt 3e plaats op WK Poetry Slam in Parijs.

Dichter en Nederlands Kampioen Poetry Slam Carmien Michels heeft zaterdag 28 mei op het WK Poetry Slam in Parijs een bronzen medaille veroverd. Het is voor het eerst in lange tijd dat een Nederlandstalige 'Slampion' het podium haalt van het WK. Negentien landen deden dit jaar mee aan het kampioenschap en alle deelnemers dragen voor in hun moedertaal, begeleid door een simultaan vertaling. Ondanks deze vertalingen zijn het toch vaak de Frans- en Engelstalige dichters die het publiek voor zich weten te winnen. Met haar ijzersterke performance wist de Vlaamse Michels deze taalbarrière te slechten.

Carmien Michels: 'Het was een overweldigende ervaring me onder zo veel slammers van topniveau te bevinden. Ik zag vele verschillende stijlen die leken aan te sluiten bij de nationaliteiten: in Zuiderlijke landen staat de kracht van de performance voorop, in Scandinavische landen dan weer de dichtkunst, terwijl maatschappelijk engagement en humor zowat overal van groot belang zijn. Naarmate de week vorderde, voelde ik me meer en meer verbonden met deze landskampioenen die naast schitterende podiumdichters ook gewoon mooie, intrigerende mensen waren.'

Tijdens de WK-finale droegen de zes beste slamdichters van de wereld hun drie beste performancegedichten voor. De Canadese Amélie Prevost ging uiteindelijk met de titel naar huis.

Finale NK Poetry Slam 2017: vrijdag 27 januari

Een Poetry Slam is een wedstrijd voor dichters waarin zowel de tekst als de voordracht wordt beoordeeld. Vrijdag 27 januari 2017 vindt de finale van de 15e editie van het NK Poetry Slam plaats. Carmien Michels reikt dan in TivoliVredenburg de Gouden Vink-wisselbokaal uit aan haar opvolger die ons land/taalgebied in 2017 zal vertegenwoordigen tijdens het WK in Parijs. Momenteel vinden door het hele land voorrondes plaats voor het NK Poetry Slam 2017 waaronder:

woensdag 1 juni (vanavond): U-slam Jaarfinale, De Bastaard Utrecht, 20.00 uur

zaterdag 18 juni: Festina Lente Poëzieslag Finale, Festina Lente Utrecht, 14.00 uur

Zie www.poetryslam.nl voor het volledige overzicht van poetry slams

Het NK Poetry Slam is een productie van Het Literatuurhuis.

www.nkpoetryslam.nl

www.hetliteratuurhuis.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Carmien Michels behaalt 3e plaats op WK Poetry Slam in Parijs '


Lees ook