Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda

2 maart 2003

Carnaval erg druk maar zonder grote incidenten

BREDA - Alle politieteams in het district Breda melden grote drukte in cafés en bars, zoals in Breda, Zevenbergen, Klundert, Fijnaart Standdaarbuiten, Etten-Leur, Prinsenbeek, Baarle Nassau en Bavel. Toch kwam het nergens tot grote ongeregeldheden. Hier en daar viel een klap of moesten carnavalsvierders voor eerste hulp naar een ziekenhuis, maar ernstige zaken bleven gelukkig voor zover nu bekend uit. De samenwerking tussen horeca-exploitanten, portiers en politie liep erg soepel.

Op de eerste carnavalsavond werd zaterdagochtend op de Langebrugstraat een 20 jarige man uit Breda aangehouden. Hij zou een klap hebben uitgedeeld, maar aan wie of wat werd niet duidelijk. Toen de politie hem opdracht gaf weg te gaan wilde hij hier niet aan voldoen. Uiteindelijk kwam de man op het politiebureau terecht en kreeg een proces-verbaal.

Drie Bredanaars werden zaterdagmorgen rond 06.00 uur in de Visserstraat aangehouden, omdat ze aan het vechten waren geweest met andere carnavalsvierders. Aan de hand van videobeelden die door de toezichtcamera`s in het centrum van Breda waren gemaakt was te zien, dat de verdachten schopten en sloegen naar een groepje carnavalsvierders. De verdachten zijn aangehouden. Volgens een van de verdachten wist hij niet goed meer wat hij had gedaan, want na 25 glazen bier en nog wat wijntjes was de `bovenkamer` niet meer zo helder.

Op de Markt in Prinsenbeek werd vanmorgen om 04.00 uur door de politie een 17 jarige jongen uit die plaats aangehouden, omdat hij door overvloedig alcoholgebruik vervelend en overlast bleef veroorzaken. Toen hij voor de derde keer in een horecazaak voor overlast zorgde besloot de politie de 17 jarige aan te houden. Tijdens transport naar het bureau moest de politiebus het ontgelden en vernielde hij een raamwerk in de bus. Tot overmaat van ramp gebruikte de 17 jarige de bus ook nog als openbaar toilet. De jongen werd eerst ter ontnuchtering ingesloten, omdat een normaal gesprek niet meer mogelijk bleek te zijn.

Man verdacht van steken met mes

BREDA - Een 35 jarige Bredanaar is vannacht aangehouden, omdat hij tijdens een feestje in de wijk Heuvel een van de feestgangers, een 34 jarige Bredanaar, met een mes in de borst had gestoken. Het slachtoffer moest er voor in een ziekenhuis worden behandeld. Zowel verdachte als slachtoffer kennen elkaar en zou er een al langer slepend probleem aan ten grondslag liggen.

Meisje onzedelijk betast

BREDA - Een 18 jarig meisje uit Prinsenbeek heeft vannacht bij de politie gemeld, dat zij op de Groenstraat werd lastig gevallen door een man op een grijze Kymco scooter. De man had haar tussen de benen gepakt en daarbij oneerbare voorstellen geroepen. Het meisje wist zich van haar belager te ontdoen, maar even later zag hij kans haar de pas af te snijden toen ze bij de Vossenberg-Molenstraat liep. Door hard gillen trok ze de aandacht van enkele carnavalsvierders waardoor de man op de vlucht sloeg.

Meerdere computers gestolen bij bedrijfsinbraken

BREDA - Bij meerdere bedrijfsinbraken hebben dit weekend dieven computers buitgemaakt. Bij een bedrijf aan de Burgemeester de Manlaan werden meerdere computers gestolen, maar het juiste aantal is nog niet bekend.

In de Goeseelsstraat werd bij een bedrijf, een computer, beeldscherm en een toetsenbord meegenomen.

Bij een bedrijf op de Konijnenberg verdween eveneens een computer gestolen en op de Takkebijster verdween een lap-top uit een bedrijf.

Gestolen lege bierflessen naar glasbak

BREDA - De politie heeft zaterdagmorgen een 46 jarige Bredanaar aangehouden, die vijf kratten met lege bierflesjes had gestolen bij de bierbrouwerij. Op de Christiaan Huygenstraat stond de man, die een bekende is van de politie, wat triest naar zijn buit te kijken. Het touwtje waarmee hij de vijf kratten op zijn fiets had vastgebonden bleek juist te zijn gebroken. Alle kratten warenop de grond gevallen en van de lege flesjes bleef niet veel meer over, dan gebroken glas nog net goed genoeg voor de glasbak. De verdachte is aangehouden.

Quad gestolen

BREDA - Uit een schuur aan de Nederbrakelstraat is een quad gestolen. Het vervoermiddel stond met twee lege banden, maar dat was voor de dieven kennelijk geen belemmering.

Man aangehouden in gestolen auto

BREDA - Een 29 jarige Rotterdammer is afgelopen weekend aangehouden toen hij op de Antwerpenstraat in Breda werd aangehouden in een gestolen auto. De man toonde nogal belangstelling voor andere geparkeerde auto`s, waardoor de politie erbij werd geroepen. De verdachte is overgedragen aan de Rotterdamse politie die de zaak verder afwerkt.

Mishandeling met honkbalknuppel

BREDA - Een 17 jarige jongen is vrijdagmiddag door de politie aangehouden, omdat hij op de Charleroistraat drie leeftijdgenoten met een honkbalknuppel zou hebben geslagen. Een tweede verdachte, die bij de vechtpartij was betrokken wist te ontkomen, maar zou met een ijzeren staaf zijn voormalige vrienden te lijf zijn gegaan. Het letsel van de drie slachtoffers bestaat voornamelijk uit pijnlijke ledematen en een hoofdwond. Volgens de 17 jarige dateren de problemen van een eerdere datum die vrijdag opnieuw escaleerden.

Dronken automobilist botst op betonblok

FIJNAART - Een 43 jarige automobilist uit Dinteloord heeft van de politie een proces-verbaal gekregen, omdat hij vrijdagavond onder invloed met zijn auto op een betonblok was gereden nabij de A59. De man had een bult op zijn hoofd en weigerde mee te werken aan een blaasproef. De auto van de man liep forse schade op. Met een rijverbod op zak kon hij in en taxi verder huiswaarts.

Bron: R. van Kuik

Deel: ' Carnaval erg druk maar zonder grote incidenten '
Lees ook