Carrières in de lucht en reiswereld voor het uitzoeken bij Aviodrome


LELYSTAD, 20110915 -- Het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome organiseert in samenwerking met Luchtvaartnieuws.nl voor de tweede keer een grote luchtvaart en reiswereld beroepen- en opleidingenmarkt op zaterdag 24 september. Geïnteresseerden in een baan in het toerisme of in de luchtvaart kunnen op deze dag terecht voor alle informatie over hun toekomst.

F-16 piloot
De luchtvaart beroepenmarkt is bedoeld voor studenten en schoolverlaters die een opleiding willen volgen tot of een baan ambiëren binnen de luchtvaart- of reisindustrie. Veel studenten vragen zich af of in deze tijden van crisis de luchtvaartindustrie voor voldoende werkgelegenheid kan zorgen. Deze en vele andere vragen worden door enthousiaste standhouders beantwoord. Daarnaast presenteren de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht en de Koninklijke Marine zich als werkgever. De Koninklijke Luchtmacht (KLu) is op zoek naar 27 piloten die in februari en augustus 2012 kunnen starten met de opleiding tot helikopter- of F-16 piloot. Hoewel bij Defensie bezuinigd moet worden en mogelijk zelfs personeel gedwongen ontslagen wordt, voorziet de KLu dat er vanaf 2015 weer nieuwe vliegers nodig zijn.

Sprekers
Tijdens het evenement op 24 september zullen diverse sprekers hun opwachting maken. Ook zijn mensen uit het vakgebied, zoals piloten, cabinepersoneel en technici aanwezig om bezoekers informatie te verschaffen over een baan boven de wolken. Een Apache Majoor-vlieger van de Koninklijke Luchtmacht vertelt, aan de hand van beelden, over zijn ervaringen als piloot in Afghanistan.

Acteurs geven demonstraties van moeilijke situaties aan boord
Acteurs van Be Secure geven een demonstratie van een kapingsituatie waarmee cabine- en cockpitpersoneel tijdens de werkzaamheden geconfronteerd kan worden. Het doel van deze demonstratie is alle aanwezigen inzicht te geven in hoe deze situaties tijdens de opleiding getraind worden.

Toegang
De Aviodrome is zaterdag 24 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor bezoek aan de luchtvaart beroepenbeurs geldt de reguliere entreeprijs voor de Aviodrome. Studenten kunnen de luchtvaartbeurs en het park met korting bezoeken. Hiervoor dienen ze de kortingsbon op www.aviodrome.nl uit te printen en hun studentenpas aan de kassa te tonen. Zij betalen dan geen €15,75 maar €10,-. Kijk voor meer informatie op www.luchtvaartnieuws.nl/beroepenmarkt of bel met 0320-289 842.


Deel: ' Carrières in de lucht en reiswereld voor het uitzoeken bij Aviodrome '
Lees ook