Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 28-07-2010

CASH OP ZOLDER: DE VEILING VAN HET DIADEEM EN DE BUTLERSPIEGEL

Barones wil tuinman-voor-het-leven

In Cash op Zolder speurt Sipke Jan Bousema samen met een taxateur naar verborgen schatten bij mensen thuis. Het ultieme doel: een klapper maken op de veiling, zodat de eigenaar een diepgekoesterde wens kan vervullen.

In aflevering vier brengt Sipke Jan een bezoek aan de 65-jarige barones Dorette uit Meerle. Jarenlang kon ze zich van alles veroorloven. Maar na haar scheiding kan ze niet meer leven in de luxe van weleer. Dorette wil graag een tuinman-voor-het-leven. Om zich die wens te kunnen veroorloven wil ze een aantal spullen veilen.

Sipke Jan en taxateur Poekelien gaan met Dorette op zoek naar mooie spullen uit haar rijkere verleden, toen ze nog getrouwd was met een Italiaanse baron. Ze vinden - hoe kan het ook anders in het huis van een barones - een heuse butlerspiegel en een aantal prachtige sieraden, waaronder een diadeem met een kanjer van een diamant.

Zouden de dames op de veiling gecharmeerd zijn van de sieraden van de barones? Hoewel de veilingzaal niet volledig is gevuld, wordt er flink geboden. Maar wordt die bijzondere diadeem nou verkocht of niet....? Tijdens de spannende veiling wordt duidelijk of Dorette haar heg voortaan aan een tuinman kan overlaten.

Dorette besloot om niet alles op de veiling te verkopen, maar een aantal objecten via internet aan te bieden. Kijkers de geïnteresseerd zijn, kunnen daarop bieden via de internetveiling op cashopzolder.avro.nl.

Cash op Zolder: dinsdag 3 augustus om 20.55 uur op Nederland 2.


---

Deel: ' Cash op zolder de veiling van het diadeem en de butlerspiegel '


Lees ook