Casper Meijer volgt Theo de Kool op als CEO Blokker Holding B.V.

Casper Meijer volgt Theo de Kool op als CEO Blokker Holding B.V.

Amsterdam, 14 oktober 2015 - De Raad van Commissarissen van Blokker Holding maakt bekend dat zij voornemens is Casper Meijer te benoemen als CEO. Casper Meijer treedt op 19 oktober a.s. in dienst van Blokker Holding B.V. als lid van de Raad van Bestuur en de concerndirectie. Per 1 januari 2016 volgt hij Theo de Kool op als CEO. De Centrale Ondernemingsraad is om advies gevraagd.

Casper Meijer (51) heeft grote ervaring in retail en fast moving consumer goods. Hij was van 1987 tot 1999 werkzaam in diverse managementfuncties binnen Unilever in marketing en sales in Nederland, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. In 1999 is hij in dienst getreden bij Albert Heijn als unit manager buying en merchandising. Van 2002 tot 2013 heeft hij diverse internationale directiefuncties vervuld binnen Ahold in Nederland en de Verenigde Staten, onder meer als EVP merchandising bij Giant Carlisle en bij Albert Heijn.

Vanaf 2013 tot april 2015 was hij werkzaam als group trading director bij de nr. 4 food retailer in het Verenigd Koninkrijk, Morrisons Plc. In de directie was hij verantwoordelijk voor de verkoop en de marge van de groep en voor de productie van de eigen merkartikelen. Onder zijn leiding is een grootschalige herpositionering bij Morrisons ingezet.

Piet Klaver, voorzitter Raad van Commissarissen: “Wij hebben er vertrouwen in dat met een sterke retailer als Casper de transformatie van Blokker Holding en de ketens in binnen- en buitenland succesvol kan worden vervolgd. Casper heeft de ervaring, het inzicht en de persoonlijkheid om de cultuurverandering en vernieuwingsslag binnen het concern een extra impuls te geven.”

De Raad van Commissarissen dankt Theo de Kool voor zijn grote inzet sinds zijn aantreden als vicevoorzitter in november 2013 en, sinds juni jl., als waarnemend voorzitter van de Raad van Bestuur. De RvC wenst hem alle goeds voor de toekomst.

Met de bovengenoemde positiewijzigingen vormen per 1 januari 2016 CEO Casper Meijer en CFO Jeroen Visser de Raad van Bestuur van Blokker Holding B.V. De concerndirectie bestaat per 1 januari 2016 naast Meijer en Visser, uit de concerndirecteuren Agnes Schrijver (HR), Antoine Brouwer (Omnichannel/Nextail) en Steven van Nieuwenhuijzen (Speelgoed).

Over Blokker Holding B.V.

Tot het detailhandelsconcern Blokker Holding B.V. behoren de huishoudketens Blokker, Marskramer, Novy, Cook&Co, Xenos, Big Bazar en Budg€t, de speelgoedketens Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys, woonwinkel Leen Bakker en de groothandels Trend Center en Elektroblok. Het concern is actief met 11 winkelformules in acht landen met circa 2.400 vestigingen en 22.000 medewerkers.

Deel: ' Casper Meijer volgt Theo de Kool op als CEO Blokker Holding B.V. '
Lees ook