PTT discrimineert

Datum: 9-11-1999

Geachte redactie,

Middels deze wil ik u informeren over een Discriminatie zaak van de PTT, en u verzoeken het volgende publieke aandacht te geven.

Op de afdeling waar ik werkzaam was bij de PTT, werken veel buitenlanders, Surinamers, Antillianen, Ghanezen, etc. Met Nederlanders spraken wij altijd Nederlands, maar onderling spraken wij altijd onze eigen taal, tot dat een voorvrouw het mij op een avond verbood om onderlinge gesprekken in een andere taal te voeren dan het Nederlands.

De PTT vond dat we onze taal niet *hoorbaar* mochten praten voor anderen, helaas is het me nog steeds niet gelukt om onhoorbaar te praten.

Ik had ze toen aangeklaagd bij het Meldpunt Discriminatie en de Commissie Gelijke Behandeling stelde mij in het gelijk, helaas oordeelde de rechter er op 3 november jl. anders over.

Omdat ik het met die uitspraak niet eens ben, gaan wij nu in Cassatie bij de Hoge Raad.

Ik heb de volgende webpagina gemaakt https://surf.to/ptt-discrimineert daar kunt u alle officiele documenten terugvinden en alles lezen wat er zich bij de PTT heeft afgespeeld, en over de uitspraak Hoger Beroep van het Arrondissementsrechtbank op 3 November 1999.

Ik wil u verzoeken dit probleem op te nemen in de Nieuwsbank persberichtendatabank.

Zowel op de webpagina, als in nieuwsgroepen, en via e-mail heb ik veel reacties gekregen. Enkele zijn ook diep triest, het blijkt dat de hele multiculturele tamtam en tolerantie die Nederland verkondigd gebasseerd is op een grote farse. Dit probleem lijkt diep te spelen bij sommige Nederlanders, maar ze lijken het op te kroppen. Enkele mensen schreven me, dat het ze stoort als ze anderen buitenlands in de trein horen praten.

Met vriendelijke groet,
Albert Balsemhof
albert_bal@hotmail.com

adres: Meteorenweg 270

postcode: 1443 CG

woonplaats: Purmerend

Telefoon: 0299-435062 ( mobiel: 06-22779170 )

Deel: ' Cassatie in discriminatiezaak tegen PTT '
Lees ook