Cathay Financial Holdings en Conning kondigen joint venture aan

Oprichting nieuw bedrijf met hoofdkantoor in Hong Kong

Grotere reikwijdte en diepgang van diensten voor verzekerings- en institutionele klanten in Azië, Europa en V.S.

TAIPEI, Taiwan & HARTFORD, Conn.--(BUSINESS WIRE)-- 20110629 --

Cathay Financial Holding Co., Ltd. (TWSE: 2882), een toonaangevende financiële dienstverlener, en Conning, een van de grootste vermogensbeheerders, die gespecialiseerd in de verzekeringensector wereldwijd, hebben vandaag aangekondigd dat zij een strategisch partnerschap met brede basis en een joint venture zullen aangaan voor het verlenen van institutionele vermogensbeheerdiensten in het gebied van Azië en de Stille Oceaan. Zij zullen een aanvraag voor goedkeuring hiervoor indienen bij de regelgevende instanties in Taiwan.

Deze joint venture-overeenkomst betekent de oprichting van een nieuw vermogensbeheerbedrijf dat haar hoofdkantoor in Hong Kong zal hebben. Cathay Financial Holdings en Conning zullen ieder 50% van het aandeelkapitaal in de nieuwe onderneming hebben. Later dit jaar wordt er een aankondiging verwacht van een leidinggevend team dat men zal aannemen. Bovendien is Cathay Financial Holdings van plan een minderheidsaandeel in Conning te kopen. Conning beheert op dit moment vermogen voor Cathay Life Insurance Company, een dochteronderneming van Cathay Financial Holdings.

“Wij zijn zeer opgewonden over ons strategisch partnerschap met Conning”, zei C.K. Lee, President van Cathay Financial Holdings. “Dit partnerschap, met de oprichting van een joint venture in Hong Kong, en de investering in Conning, is een belangrijke strategische transactie voor Cathay Financial Holdings. Ons doelstelling is om onze capaciteiten op het gebied van vermogensbeheer nog verder te versterken en onze aanwezigheid in deze sector in de regio van Azië en de Stille Oceaan verder te laten groeien”.

“Sinds Aquiline in Conning belegd heeft, zijn wij op zoek naar een partner die het bedrijf helpt om zich in het gebied van Azië en de Stille Oceaan te ontwikkelen”, verklaarde Jeff Greenberg, Chairman van Conning en Chief Executive van Aquiline Capital Partners, een private equity-bedrijf dat Conning in 2009 heeft gekocht. “Wij hebben veel geluk bij deze samenwerking met Cathay, die toonaangevend op de markt is en een uitstekende reputatie geniet. Wij vinden het potentieel dat deze joint venture biedt, zeer spannend en zijn verheugd dat wij Cathay Financial Holdings als aandeelhouder van Conning kunnen verwelkomen.”

Met deze venture zullen zowel Cathay Financial Holdings als Conning hun institutionele activiteiten op het gebied van vermogensbeheer kunnen uitbreiden op doelmarkten zoals Taiwan, China, Hong Kong, Zuid-Korea, Japan en Vietnam. Tegelijkertijd kunnen ook plaatselijk attractieve investeringsproducten voor distributie wereldwijd worden ontwikkeld. De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke regelgevende goedkeuringen en licentieverlening. Verwacht wordt dat dit tegen het eerste kwartaal van 2012 rond zal zijn.

“Wij heten Cathay Financial Holdings van harte welkom als strategisch partner”, zei Woody Bradford, President en Chief Operating Officer van Conning. “Wij zien ernaar uit een lange termijn relatie op te bouwen en vernieuwend vermogensbeheer aan verzekerings- en institutionele klanten in het gebied van Azië en de Stille Oceaan te leveren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit verbond vele kansen zal bieden.”

Over Cathay Financial Holding Co., Ltd.

Cathay Financial Holding Co., Ltd. (www.cathayholdings.com.tw) is de grootste financiële holding in Taiwan en toonaangevend leverancier van financiële producten en diensten. De voornaamste dochterondernemingen van het bedrijf zijn Cathay Life Insurance, Cathay United Bank, Cathay Century Insurance en Cathay Securities. Per 31 december 2010 beschikte het bedrijf over een totaal aan activa van meer dan US$161 miljard en meer dan 11 miljoen klanten. In de afgelopen jaren heeft Cathay Financial Holdings haar aanwezigheid uitgebreid in Azië, waaronder levensverzekeringen, eigendoms- & schadeverzekeringen en bankoperaties in China en Vietnam.

Over Conning

Conning (www.conning.com) is een toonaangevende vermogensbeheerder voor de verzekeringssector. Sinds 31 maart 2011 heeft het bedrijf bijna US$77 miljard onder beheer door middel van haar beleggerscentra in Hartford en Dublin. Conning ontwikkelt al meer dan 25 jaar vermogensbeheerzaken waarbij het bedrijf tegemoet komt aan de beleggers- en financiële behoeften van de verzekeraars. Haar unieke combinatie van vermogensbeheer, strategische adviesdiensten en verzekeringsonderzoek helpt klanten hun financiële doelstellingen te bereiken door middel van het implementeren van aan de klant aangepaste zaken- en beleggingsstrategieën. Conning, dat in 1912 is opgericht, heeft haar hoofdkantoor in Hartford, Connecticut, en verder nog kantoren in New York, London, Dublin, en Cologne.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6776056&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Cathay Financial Holdings
David Sun
+ 886-2-2708-7698 x7790
+ 866-988-798-089 (mobiel)
dsun@cathayholdings.com.tw
of
Stanton Public Relations & Marketing
Nicky McHugh
+1 646-502-3532 (direct draaien)
+1 646-280-9283 (mobiele telefoon)
conningteam@stantonprm.com
of
Conning
Karen Verelley
+1 203-252-0973

Karen.verelley@conning.com

Ticker_symbol TSE:2882

Deel: ' Cathay Financial Holdings en Conning kondigen joint venture aan '


Lees ook