Ingezonden persbericht


Productiviteitsverbetering en verlaging operationele kosten dragen bij aan groei

Cathay pacific maakt jaarresultaten 2002 bekend

Amsterdam, 6 maart 2003 - Cathay Pacific heeft vandaag haar jaarcijfers over 2002 bekend gemaakt. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden in de internationale luchtvaartsector kan het bedrijf een omzet van HK$ 33.090 miljoen (3.870 miljoen euro) noteren; een stijging van 8,7 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De winst bedroeg in 2002 HK$ 3.983 miljoen (465 miljoen euro); in 2001 was dit HK$ 657 miljoen (78 miljoen euro).

Cathay Pacific, de internationale carrier met uitvalsbasis in Hongkong, profiteerde in 2002 met name van stijgende passagiersaantallen en een sterke groei van het internationale luchtvrachtvervoer. Daarnaast werden positieve resultaten bereikt dankzij een sterke focus op productiviteitsverbetering en het minimaliseren van de operationele kosten.

Vooruitzicht
"2002 was ondanks de moeilijke marktomstandigheden een zeer succesvol jaar voor Cathay Pacific. Dit uitstekende resultaat hebben we bereikt dankzij de loyaliteit van onze klanten en het enorme commitment van onze medewerkers", aldus James Hughes-Hallett, bestuursvoorzitter van Cathay Pacific. "De vooruitzichten voor 2003 worden vooralsnog overschaduwd door de huidige politieke en economische onzekerheid. We hebben er vertrouwen in dat Cathay Pacific ook in de toekomst succesvol zal zijn. Zo zal Cathay Pacific haar leidende positie met uitvalsbasis in Hongkong verstevigen door te investeren in een uitbreiding van de vloot en een verdere versterking van het wereldwijde netwerk."

Vrachtvervoer
Cathay Pacific maakte gedurende het gehele jaar een zeer sterke groei door in het vrachtvervoer. Deze groei is het resultaat van een zeer grote exportstijging vanuit Hongkong naar Azik, Europa en met name Noord-Amerika. Bovendien kreeg het Europese vrachtvervoer een stevige impuls dankzij nieuwe verbindingen naar Milaan, Brussel en Manchester. Ondanks deze positieve groeiperspectieven was sprake van een relatieve daling van het totale vrachtvervoer van 2,7 procent per ton per gevlogen kilometer.

Cathay Pacific is genoteerd aan de effectenbeurs van Hongkong en is lid van de Swire Group. Daarnaast is de luchtvaartmaatschappij een van de oprichters van de 'Oneworld Global Alliance'. Van dit netwerk, dat wereldwijd meer dan 550 bestemmingen heeft, maken toonaangevende carriers als Air Lingus, American Airlines, British Airways, Finnair, Iberia en Qantas deel uit.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (niet voor publicatie):
Cathay Pacific, Marketing en Communicatie
Marijn van der Laan, (020) 446 77 11
marijn _vanderlaan@cathaypacific.com

Deel: ' Cathay Pacific maakt jaarresultaten 2002 bekend '
Lees ook