Catwalk voor Gaytolerantie op Koninginnedag Amsterdam


Eindelijk weer een positief geluid ter promotie van gay tolerantie

AMSTERDAM, 20080422 -- Diverse gays, lesbiennes, hetero's en een travestiet zullen 30 april 2008 op Rembrandtplein, Amsterdam om 15.00 de catwalk op gaan. Deze catwalk wordt georganiseerd door Jennifer Delano van The Artist Advice om op een positieve manier aandacht te vragen voor tolerantie voor gaysexuals. De catwalkmodellen zullen kleding dragen van de special gemaakte oranje collectie van Femis Fashion en bestaan uit mensen van diverse geaardheden.

De laatste jaren lijkt het erop dat het gezicht voor Amsterdam als 'tolerant Gay Capital of the World' langzaam verdwijnt. Naast dat het zogenaamde 'potenrammen' steeds meer voor lijkt te komen is ook enige tijd geleden de actieve ontmoetingsplaats van COC Amsterdam voor jong en oud gesloten. Hiermee is de enige veilige plek voor o.a. jongeren tussen 12 en 18 jaar oud verdwenen. Om positieve aandacht te vragen voor deze doelgroep is de Oranje Catwalk op Rembrandtplein in leven geroepen.

The Artist Advice heeft veel ervaring met het organiseren van catwalks. Naast de pressrelease van Artist Magazine, organiseerde ze de 0900-casting release en de veelbesproken First Second Life Real Life Show in de wereld. Ook hierbij werd Femis Fashion diverse malen aangetrokken.

Jennifer Delano was als model in binnen- en buitenland te zien op catwalks. Daarnaast deed ze tot de sluiting van de ontmoetingsplek van COC Amsterdam vrijwilligerswerk en is ze nu onderdeel van de denktank van de netgenoemde organisatie.

De Oranje Catwalk is op 30 april 2008 en begint om 15.00, vanaf Cafe Lellebel (Utrechtsestraat 4, Amsterdam)lopen we richting Rembrandtplein waar de actie zal beginnen. Het zal zo'n 15 minuten duren er zijn geen kosten aan verbonden.

Opgeven als model? - oranjecatwalk@theartistadvice.nl

Meer informatie? - info@theartistadvice.nl


Deel: ' Catwalk voor Gaytolerantie op Koninginnedag Amsterdam '
Lees ook