CDA

Verhagen: CDA vol afschuw over anti-semitische sfeer op anti-racismeconferentie

"Het CDA heeft met afschuw kennis genomen van de anti-semitische sfeer op de anti-racismeconferentie van de Verenigde Naties in Durban" laat Tweede Kamerlid Maxime Verhagen weten. "De anti-racismeconferentie is ontaard in een anti-semitische conferentie en wordt misbruikt voor politieke doeleinden."

Tijdens het wekelijkse mondelinge vragenuurtje in de Tweede Kamer heeft Maxime Verhagen minister van Aartsen "de kans gegeven om binnen nu en twaalf uur ervoor te zorgen dat in de slotverklaring geen anti-semitische uitlatingen voorkomen, dat Israël niet als racisitisch land wordt bestempeld en dat zionisme niet gelijk wordt gesteld met racisme."

Als dat niet lukt, zegt Verhagen, zou de EU zich en bloc moeten terugtrekken uit de conferentie. Indien de EU dat in dat geval niet doet, dan moet Nederland zelf opstappen, want, zo zegt Verhagen: "De CDA-fractie wenst zich op geen enkele wijze te commiteren aan een anti-semitische verklaring."

Vooralsnog is de EU in z'n geheel bereid de deelnemers aan de conferentie een laatste kans geven tot een "aanvaardbare" slotverklaring te komen. Pas morgen - woensdag 5 september -is duidelijk of de deelnemers daarin zijn geslaagd. Vandaag is de laatste dag om te komen tot fundamentele wijzigingen in de (concept-)slotverklaring.

Deel: ' CDA anti-semitische sfeer op anti-racismeconferentie '
Lees ook