CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

CDA bewindslieden V. Ardenne en V.d. Hoeven bezoeken Zeeland

Den Haag, 21 februari 2003

Een grote CDA-delegatie, bestaande uit landelijke, provinciale en locale politici, is maandag 24 februari op werkbezoek in Zeeland. Op drie verschillen plaatsen in het Zeeuwse worden werkbezoeken afgelegd. Thema's zijn: water, natuur/milieu en onderwijs. Het veer tussen Breskens Vlissingen (de boot van 17.20 uur vanaf Breskens) speelt een belangrijke rol in het bezoek. Dit veer verdwijnt als de Westerscheldetunnel in maart is geopend. Uitwaaiend bij en op de boot nemen de politici met de opvarenden afscheid van dit veer. De werkbezoeken worden afgesloten met een avondmanifestatie in hotel Arneville in Middelburg (vanaf 19.00 uur).

Onderwijsminister Maria van der Hoeven gaat samen met het kamerlid Jan de Vries (onderwijswoordvoerder) van 14.45 tot 16.30 uur naar het ROC in Terneuzen (Vlietstraat 11a). Zij bezoeken daar onder meer de afdeling werktuigbouw. Leerlingen van het ROC maken voor haar een chippas en kaart met foto die nodig is om toegang tot het onderwijs te krijgen.

Agnes van Ardenne, staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking verdiept zich
bij het waterleidings/energiebedrijf Delta NV in Middelburg (Poelendaelesingel 10) in ontwikkelingssamenwerkingsprojecten op het gebied van water. Delta NV heeft ervaring met een waterleidingproject in Indonesie. Aanwezig zijn hier ook het kamerlid Siem Buijs en de commissaris van de Koningin in Zeeland Wim van Gelder, vooral als voorzitter van Aqua for All, een samenwerkingsverband van drinkwaterbedrijven dat waterprojecten in ontwikkelingslanden mogelijk maakt. Ook is er een vertegenwoordiger van het Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking die ervaring heeft met projecten in Bangla Desh. Dit bezoek duurt van 14.00 tot 15.00 uur. Vervolgens is dit gezelschap van 16.00 tot 17.00 uur op de Hogeschool Zeeland in Vlissingen (Edisonweg 4). De Hogeschool maakt deel uit van de Nederlandse Partners voor Water (ongeveer 45 instellingen en bedrijven) die met de Nederlandse regeringsdelegatie olv. Agnes van Ardenne van 16 tot 23 maart rond het Derde Wereld Waterforum in Kyoto, met concrete waterprogramma's zullen komen. Hoge School Zeeland presenteert in Kyoto een Jeugdwereldwaterforum. Een derde groep die onder anderen bestaat uit Yvonne Timmerman-Buck, fractievoorzitter Eerste Kamer, de Kamerleden Sybrand van Haersma Buma, Wim van Fessem en kandidaat Kamerlid Myra van Loon, gaat naar Zeeuws Vlaanderen en bezoekt Cadzand-Bad (13.50 uur) en is om 14.15 uur bij de zanddam bij 't Zwin (thema watervervuiling). Vervolgens doet men de Cletemspolder en De Liter aan. Om 15.15 is deze groep tot 16.30 uur aanwezig op het gemeentehuis te Oostburg (gemeente Sluis) waar thema's als gebiedsgerichte aanpak, aankoop natuurgebieden en derde kustnota aan de orde komen.
Deze groep neemt net als minister Maria van der Hoeven om 17.20 uur de veerboot bij Breskens naar Vlissingen.

Vertegenwoordigers van de pers kunnen de verschillende programma's bijwonen. Bij het bezoek aan Delta NV is er aan het eind van de bijeenkomst om 15.00 een persmoment.

Voor meer informatie in Zeeland: Frans Veringa tel.06 53392455 Voor wat betreft de deelnemers vanuit de landelijke politiek: Marianne Fennema CDA Fractie Voorlichting Tweede Kamer tel. 0651746621

21 feb 03 14:21

Deel: ' CDA bewindslieden van Ardenne en van der Hoeven bezoeken Zeeland '
Lees ook