CDA

Atsma deelt kritiek op Brinkhorst's regels voor veemarkten

Tweede Kamerlid J. Atsma deelt de kritiek van G. Bootsma, secretaris van de Groep Nederlandse Veemarkten, dat de acht Nederlandse veemarkten, ondanks de door minister Brinkhorst afgekondigde versoepeling van de regels hiervoor, niet meer levensvatbaar zijn.

Volgens Atsma hebben de vele regeltjes van minister Brinkhorst geen enkele realiteitszin meer en vormen ze een forse belemmering voor de veehandel. Zo mag, bijvoorbeeld, mest- en weidevee, niet meer op de veemarkt worden verhandeld, maar alleen aan slachterijen worden geleverd of geëxporteerd. Dit, terwijl de handel in mest- en weidevee tussen boeren en veehandelen, volgens Bootsma, de kernactiviteit van de acht Nederlandse veemarkten is.

Joop Atsma heeft ruim een maand geleden een motie ingediend, die moest voorkomen dat minister Brinkhorst "onnodige" veehandelsbelemmeringen ging opwerpen. Met de motie wilde Atsma voorkomen dat de Nederlandse veehandel in een nadelige concurrentiepositie terechtkwam. Die motie is echter bij de stemming daarover verworpen.

Zoekwoorden:

Deel: ' CDA deelt kritiek op Brinkhorst's regels voor veemarkten '
Lees ook