CDA

3 maart: CDA-delegatie op werkbezoek in Groningen

Een CDA-delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers van de lokale, provinciale en landelijke politiek brengt maandag 3 maart een werkbezoek aan de stad Groningen. Thema's bij dit werkbezoek waarbij er drie groepen zijn, zijn veiligheid, het belang van de stedenbanden en het belang van Hoger Onderwijs voor Ontwikkelingssamenwerking. Veiligheid is bij het CDA een speerpunt. Aan de orde komen bij dit werkbezoek onder meer het Veiligheidsbanenplan van het CDA-kamerlid Rietkerk en zijn plan voor een Sluitende sociale opvang. In de praktijk, op de werkvloer, willen de politici horen en zien hoe men tegen de CDA-ideeen aankijkt en wat daar aan behoeften leeft.

Agnes van Ardenne verdiept zich vanaf 13.30 uur in de stedenbanden. De provincie Groningen kent, in vergelijking met andere provincies, opmerkelijk veel plaatsen die met gemeenten in OS-landen banden hebben. Het ministerie geeft financiële ondersteuning aan initiatieven van gemeenten naar gemeenten in OS-landen. "Investeren in lokale capaciteit biedt het meeste rendement bij armoedebestrijding", vindt de staatssecretaris. Deze groep is vervolgens vanaf 16.15 uur te gast bij de Rijkuniversiteit Groningen (RUG). Hier gaat de staatssecretaris in gesprek met studenten en docenten over Ontwikkelingssamenwerking.

Een tweede groep verdiept zich in de sociale samenhang in de Oosterparkwijk. Deze deelnemers bezoeken het parket Openbaar Ministerie, ontmoeten vertegenwoordigers van het wijkplatform en krijgen info over de voortgang van het project Justitie in de Buurt. De derde groep doet het politiebureau Basiseenheid Noord aan en loopt mee met stadswachten en buurtagenten.

Vanuit de landelijke politiek doen mee: staatssecretaris Agnes van Ardenne, voorzitter van de CDA-fractie in de Eerste Kamer Yvonne Timmerman-Buck, de Tweede Kamerleden Rikus Jager, Mirjam Sterk, Ciska Joldersma, Henk de Haan en kandidaat-Kamerlid Ine Aasted Madsen. Vanuit de Groningse politiek doen o.a. mee de kandidaat-Statenleden Douwe Hollanga, IJzebrand Rijzebol, Annelien de Winter, Hilde Mulder, Henk Bleker, Koos van de Span, Nico Werkman, Jochem Abbes, Leen Meijndert, Tonnis Musschenga, Ruth Peetoom, Aike Maarsingh, Truus van Kleef en Klazien de Lange.I

Deel: ' CDA-delegatie op werkbezoek in Groningen '
Lees ook