CDA

Hervorming EU nodig voor uitbreiding

Brussel, 1 december 1999

De uitbreiding van de Europese Unie moet worden voorafgegaan aan de hervorming van de Europese Unie. Daar mag niet worden afgeweken. Dit vindt Arie Oostlander tijdens het debat vandaag in het Europees Parlement over de voorbereiding van de Top in Helsinki.

Oostlander neemt daarmee fel stelling tegen de delegatieleider van de PvdA Max van den Berg die meent dat een succesvolle hervorming van de EU niet meer als voorwaarde voor uitbreiding hoeft te worden aangemerkt. Oostlander:"Alleen als je met de EU niet goed voor hebt en bereid bent om de nieuwe leden een bouwval aan te bieden kun je je zo lichtzinnig afmaken van de noodzaak dat we een democratische en doeltreffende functionerende Unie moeten maken."

Oostlander vindt ook het impliciete verwijt dat de Eu te veel zou willen regelen opvallend." Alleen geharde aanhangers van mw Thatcher praten in die zin over decentralisatie van EU beleid. Het is waarlijk niet zo dat wij hier taken van nationale, regionale of lokale overheden aan het afpakken zijn. Dit is een platte karikatuur van ons werk. "

Woordvoerder: Arie Oostlander, telefoon 00-32 2 2845862 Meer bijzonderheden: Eduard Slootweg, persvoorlichter, telefoon 00-32 75 721 280

Deel: ' CDA'er Oostlander hervorming EU nodig voor uitbreiding '
Lees ook