CDA

Van den Akker hoopt toch op politieke overeenkomst op klimaatconferentie Bonn

Woensdag 17 juli begint in Bonn het politieke deel van de klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Dan worden de milieuministers in Bonn verwacht om onder leiding van de Nederlandse minister Pronk toch tot overeenstemming te komen over uitvoering van het verdrag van Kyoto.

CDA-Tweede Kamerlid Hans van den Akker gaat ook naar Bonn om daar de discussies te volgen en zich te beijveren voor ratificering van het verdrag. Hij hoopt dat de deelnemers aan de klimaatconferentie toch nog tot politieke overeenstemming over de ratificatie en uitvoering van het Verdrag van Kyoto zullen komen. Maar hij is op grond van de uitlatingen van de Amerikaanse president Bush en de Japanse premier Koizumi, "niet zeer hoopvol gestemd" over de uitkomst van de conferentie.

Van den Akker wijst er bovendien op dat ook de grootste lidstaten van de Europese Unie op de laatste klimaatconferentie (in Den Haag) niet op één lijn zaten. Er bestonden grote meningsverschillen tussen Frankrijk, Engeland en Duitsland. "Bovendien heeft de Franse president Chirac de Amerikanen toen met zijn toespraak enorm geschoffeerd, en hebben de Verenigde Staten in de tussentijd een andere president gekregen. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op", aldus Hans van den Akker.

Zoekwoorden:

Deel: ' CDA hoopt toch op overeenkomst op klimaatconferentie Bonn '
Lees ook